Suedia anunță cele mai dure măsuri în faţa valului doi al epidemiei de COVID: Recomandarea purtării măștii în mijloacele de transport

Data publicării:
femeie testată pentru coronavirus într-un cabinet suedez
Testare pentru coronavirus. Foto: Agerpres / EPA / ADAM IHSE

Suedia a introdus vineri cele mai dure măsuri pentru a stăvili un al doilea val al epidemiei de COVID-19. Printre măsurile anunțate de premierul Stefan Lofven se numără recomandarea purtării măştii sanitare în transportul public şi închiderea serviciilor publice neesenţiale, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Guvernul suedez recomandă purtarea măștii în mijloacele de transport în comun. De asemenea, numărul persoanelor care pot sta împreună la restaurant scade la patru, iar vânzarea alcoolului va fi interzisă după ora 20.00,potrivit site-ului TheLocal.se.

Și magazinele, mall-urile și spșlile de sport vor limita numărul de persoane care pot intra în același timp.

Elevii de peste 16 ani vor continua să învețe online până pe 24 ianuarie. Toate serviciile publice neesențiale (piscine, săli de sport, muzee) se închid până pe 24 ianuarie.

„Nu este posibilă revenirea la o viaţă cotidiană normală. O pandemie este o chestiune de viaţă şi de moarte”, a declarat premierul suedez Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Regele Carl Gustaf: Modelul suedez a eșuat

Suedia, care a preferat să nu impună carantina, se află în mijlocul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19 şi a înregistrat date record privind noile cazuri în fiecare săptămână din ultimele două luni.

Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a declarat recent că țara sa a eșuat în gestionarea crizei COVID. Suedia este țara care a mers pe varianta recomandărilor în loc de restricții și abia la finele lunii noiembrie a introdus primul lockdown parțial.

Cu un număr al deceselor care se apropie de 8.000, rata mortalităţii în raport cu numărul de locuitori în Suedia este de câteva ori mai mare decât în ţările vecine din nordul Europei, dar mai redusă decât în câteva ţări europene care au optat pentru lockdown.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri