UE nu reușește să convină asupra unor noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza importurilor de cauciuc. Polonia se opune Italiei

Data publicării:
drapelul ue
UE nu reușește să convină asupra unor noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza importurilor de cauciuc. Polonia se opune Italiei. Foto: Profimedia

Înalții diplomați ai UE nu au reușit, pentru a treia zi consecutiv, să cadă de acord cu privire la cea de-a zecea rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit unor surse, relatează The Guardian.

Discuțiile sunt blocate pe chestiunea comerțului cu cauciuc cu Rusia, Polonia respingând cererea Italiei de noi restricții mai relaxate ale importurilor de cauciuc.

Potrivit Reuters, Polonia a spus că restricțiile propuse asupra importurilor UE de cauciuc din Rusia includ o cotă atât de mare de importuri scutite și perioade de tranziție atât de lungi, încât acestea nu ar avea niciun efect în practică.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îi spusese președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski că UE își propune să impună noile restricții până astăzi, cu ocazia primei aniversări a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri