Un băiat de 16 ani din Turcia a fost arestat pentru că i-a desenat mustăți lui Erdogan pe un afiș electoral

Data publicării:
Un șir de afișe electorale cu președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan montate pe o stradă din Diyarbakir, Turcia, pe 25 mai 2023.
Un băiat de 16 ani din Turcia a fost arestat pentru că a desenat mustăți pe un afiș electoral al lui Erdogan. Foto: Profimedia Images

Un băiat de 16 ani din Turcia a fost arestat şi încarcerat marţi seară pentru că i-a desenat o mustaţă preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe unul dintre afişele sale de campanie, relatează presa turcă.

Liceanul din orașul Mersin, situat pe coasta de sud-est a ţării, a fost acuzat că a "desenat cu pixul o mustaţă ca a lui Hitler şi a scris mesaje jignitoare" pe un afiş cu şeful statului, care fusese lipit lângă locuinţa lui, scriu mai multe publicații apropiate de opoziţie, precum cotidianul BirGun, Cumhuriyet şi postul privat de televiziune Halk TV, informează Agerpres.

Identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere, băiatul a fost reţinut la locuinţa familiei şi audiat de brigada pentru minori. El a "recunoscut că a desenat mustaţa", însă a negat că ar fi scris mesajele pe afiş.

Adus în faţa procurorului, adolescentul a fost inculpat imediat pentru "insultarea preşedintelui" şi încarcerat la centrul pentru minori de la închisoarea din Tarsus, în apropiere de Mersin, a precizat Halk TV.

Aflat la putere de 20 de ani, Erdogan a fost reales pe 28 mai cu 52% din voturi, în cel de-al doilea tur de scrutin, pentru un nou mandat prezidenţial de cinci ani.

"Insultarea preşedintelui" este una dintre cele mai frecvente acuzaţii formulate în Turcia şi a fost pronunţată de 16.753 de ori în 2022, potrivit statisticilor Ministerului Justiţiei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri