Video Un bărbat care a căzut de pe un vas de croazieră a fost găsit și salvat după 30 de ore

Data actualizării: Data publicării:
Vas de croaziera
Acțiune de salvare dramatică pentru un tânăr care a căzut de pe un vas de croazieră. Foto: Profimedia Images

Tânărul de 28 de ani a fost dat dispărut, de către echipajul Carnival Valor, după ce sora sa a anunțat că nu s-a întors în cabină după o ieșire pe punte, în cursul serii, potrivit unui comunicat de presă emis de Garda de Coastă a SUA și citat de CBSNews.

Echipajele de salvare s-au mobilizat rapid. După mai multe ore de căutări, bărbatul a fost reperat de o navă aflată în zonă și care auzise despre acțiunea de salvare. Garda de Coastă a fost imediat alertată și s-au comunicat coordonatele.

Tânărul a fost salvat în jurul orei 20:25, la aproximativ 20 de mile sud (32 de kilometri) de Southwest Pass, Louisiana.

Bărbatul, a cărui identitate nu s-a făcut publică, a fost „receptiv, dar prezenta simptome asemănătoare hipotermiei” când a fost găsit de echipajul Gărzii de Coastă, a declarat subofițerul de la Paza de Coastă Ryan Graves pentru CBS News. Tânărul a primit servicii medicale de urgență pe aeroportul New Orleans Lakefront și este în stare stabilă, a mai completat ofițerul.

Garda de Coastă a distribuit pe Twitter imagini video ale salvării, care arată momentul în care bărbatul a fost găsit și adus la bordul unui elicopter al agenției.

„Suntem mai mult decât recunoscători că acest caz s-a încheiat cu bine”, a spus Lt. Seth Gross, coordonator al misiunii de căutare și salvare din Sectorul New Orleans. „A fost nevoie de un efort a întregii echipe din partea gardienilor de la Garda de Coastă, a echipajelor de răspuns și a partenerilor noștri profesioniști din domeniul maritim care operează în Golful Mexic pentru a localiza individul dispărut și a-l aduce în siguranță".

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri