Un bărbat care a vrut să scape de un cadavru a provocat din greșeală un incendiu în care au murit 76 de oameni

Data actualizării: Data publicării:
pompieri la o clădire afectata de incendiu
Un bărbat din Africa de Sud a fost arestat după ce a mărturisit că a declanșat un incendiu în care au murit 76 de persoane FOTO: Profimedia Images

Un bărbat din Africa de Sud a fost arestat după ce a mărturisit că a declanșat un incendiu în care au murit 76 de persoane, în timp ce încerca să scape de un cadavru.

Bărbatul de 29 de ani a făcut mărturia șocantă în timpul unei audieri publice privind cauza incendiului izbucnit la o clădire cu cinci etaje din Johannesburg, în august 2023, potrivit Sky News, care citează surse judiciare.

Bărbatul a spus că a ucis pe cineva în subsolul blocului, după care a dat foc trupului. A mai povestit că era consumator de droguri și un traficant care locuia în clădire i-a spus să-l omoare pe bărbatul respectiv.

Poliția a precizat că bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost arestat în cazul incendiului, confruntându-se cu 76 de acuzații de crimă și 120 de acuzații de tentativă de omor și incendiere.

Mărturia a fost o surpriză totală, întrucât audierea nu a fost o procedură penală, ci avea scopul de a identifica erori și încălcări ale regulilor de siguranță împotriva incendiului.

Incendiul a cuprins clădirea aflată în stare avansată de degradare, ucigând zeci de oameni, între care cel puțin 12 copii. Peste 80 de persoane au fost rănite în urma incendilui.

Martorii au spus că au văzut oameni aruncându-și copiii de la etajele clădirii în flăcări, în încercarea disperată de a-i salva. Cel puțin o persoană a murit după ce a sărit de la etaj.

Clădirea era bombă cu ceas

Tragedia a readus din nou în discuție problema clădirilor abandonate și dărăpânate din Johannesburg. Imobilul care a ars fusese preluat de proprietari ilegali, care închiriau spații sutelor de oameni disperați că nu-și puteau permite o locuință decentă.

Cei mai mulți dintre cei care locuiau în clădire erau imigranți care stăteau ilegal în Africa de Sud.

Anul trecut, șeful serviciilor de urgență din Johannesburg a declarat că această clădire era o „bombă cu ceas”, pentru că era aglomerată, cu multe structuri din lemn, în timp ce furtunurile de incendiu și stingătoarele fuseseră scoase din imobil.

Bărbatul care a recunoscut că a declanșat din greșeală incediul urmează să fie prezentat în instanță.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri