Un lup, devenit faimos pentru cea mai lungă migraţie cunoscută, a fost împușcat mortal de un copil de 9 ani în Ungaria

Data publicării:
lup
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un lup faimos, autorul celei mai lungi migraţii cunoscute pentru un reprezentant al acestei specii în Europa, a fost împuşcat mortal de un copil în vârstă de nouă ani în luna aprilie, a raportat joi seară televiziunea publică din Ungaria (MTV), citată de DPA.

Miercuri, Poliţia ungară l-a arestat pe tatăl copilului, care este vânător autorizat, suspectându-l că era vinovat de acea împuşcare, alături de un alt bărbat care l-a însoţit pe minor în pădure în ziua în care lupul a fost împuşcat.

Site-ul cotidianului Blikk îl citează pe un reprezentant al Biroului Procuraturii Generale, care a confirmat că tatăl, care deţine un permis valid de vânător, i-a oferit fiului său de nouă ani puşca sa de vânătoare, pe care copilul a folosit-o pentru a împuşca lupul în urmă cu patru luni.

Uciderea lupului a stârnit în luna aprilie un val de proteste în comunitatea internaţională a activiştilor care luptă pentru drepturile animalelor, întrucât acel lup, un mascul în vârstă de doi ani, cunoscut sub indicativul M237 şi provenind din cantonul elveţian Graubunden, a străbătut o distanţă de 1.900 de kilometri în timpul migraţiei sale şi a traversat provincia autonomă italiană Bolzano (Tirolul de Sud) şi întreaga Austrie înainte să ajungă în Ungaria, scrie Agerpres.

Rangerii din cantonul Graubunden au echipat animalul cu o zgardă înzestrată cu un emiţător GPS. Semnalul transmis de acel dispozitiv a dispărut atunci când tânărul lup a ajuns într-un sat din Ungaria aflat în apropiere de graniţa cu Slovacia.

Potrivit asociaţiei pentru protecţia animalelor Wolf Schweiz (GWS), M237 a străbătut cea mai mare distanţă înregistrată vreodată pentru o migraţie a unui lup în Europa.

Arestarea recentă a tatălui şi a colegului său de vânătoare căruia i-a fost încredinţat copilul de nouă ani s-a bazat pe o serie de dovezi despre care Procuratura Generală nu a oferit deocamdată detalii suplimentare.

Potrivit televiziunii ungare MTV, autorităţile din această ţară i-au acuzat pe cei doi bărbaţi de comiterea unei infracţiuni împotriva conservării naturii şi de periclitarea vieţii unui minor. Tatăl copilului riscă o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Potrivit legislaţiei ungare, copilul de nouă ani nu este responsabil penal.

Autorităţile din Ungaria au găsit emiţătorul lupului abandonat într-un râu la nord-est de satul Hidasnemeti. Poliţia suspectează că M237 a fost împuşcat ilegal, întrucât lupii reprezintă o specie protejată în Ungaria.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...