Un polițist sub acoperire care a fost bătut crunt de colegii săi primește despăgubiri de 23,5 milioane de dolari

Data publicării:
Protest față de achitarea unui polițist american care a împușcat mortal un tânăr de culoare.
Protest față de achitarea unui polițist american care a împușcat mortal un tânăr de culoare. Foto: Profimedia

Un fost polițist american care a fost bătut cu brutalitate de colegii săi în timp ce lucra sub acoperire trebuie să primească despăgubiri de 23,5 milioane de dolari, a decis un judecător din St. Louis.

Luther Hall a fost grav rănit în 2017 în timpul unuia dintre numeroasele proteste care au urmat achitării unui alt polițist, Jason Stockley, care fusese acuzat de crimă pentru că a împușcat mortal un bărbat de culoare, relatează ABC News.

Hall a soluționat deja un proces separat cu municipalitatea, pentru 5 milioane de dolari. În 2022, i-a dat în judecată pe trei foști colegi - Randy Hays, Dustin Boone și Christopher Myers - pentru rolul jucat de aceștia în rănirea lui.

Hall a depus mărturie în instanță și a vorbit despre problemele fizice și emoționale grave cu care s-a confruntat în urma bătăii. A suferit mai multe hernii de disc și o leziune a maxilarului, care l-a lăsat în imposibilitatea de a mânca. A dezvoltat calculi biliari cu complicații, necesitând intervenții chirurgicale.

„Domnul Hall a îndurat această bătaie severă, știind că era administrată de colegii săi, care au jurat să slujească și să protejeze cetățenii”, a spus judecătorul Joseph Whyte.

Atacul a avut loc pe 17 septembrie 2017, la câteva zile după ce Stockley a fost achitat pentru împușcarea mortală a unui tânăr de 24 de ani, Anthony Lamar Smith, pe 20 decembrie 2011. Hall era în misiune sub acoperire și se întorcea spre sediul poliției atunci când polițiști în uniformă i-au ordonat să se așeze la pământ, apoi l-au bătut cu brutalitate.

Hays, Boone, Myers și un alt polițist, Bailey Colletta, au fost inculpați în 2018 pentru lovirea lui Hall.

Hays a fost condamnat la 4 ani de închisoare, dar a fost între timp eliberat sub supraveghere. Boone a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, iar Meyers a fost condamnat cu suspendare pentru că și-a recunoscut fapta. Colletta, de asemenea, a fost condamnat cu suspendare pentru că a mințit anchetatorii FBI și instanța în legătură cu bătaia suferită de Hall.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri