Un porumbel a băgat spaima în indieni. Polițiștii au crezut că e spion chinez

Data publicării:
un barbat tine in mana un porumbel
Pasărea a fost găsită cu două inele legate de picioare cu cuvinte care păreau a fi chinezești. FOTO: Shutterstock

O pasăre care a fost acuzată că este spion al Chinei a fost prinsă de poliția din India și eliberată înapoi în sălbăticie, după ce s-a descoperit că este doar un porumbel de curse, transmite Sky News.

Pasărea a fost reținută de polițiști după ce a fost capturată în luna mai a anului trecut în apropierea unui port din Mumbai, din India, a informat agenția de știri Press Trust of India. A fost găsită cu două inele legate de picioare cu cuvinte care păreau a fi chinezești.

Detectivii au suspectat că porumbelul a fost implicat în spionaj și l-au capturat, însă după opt luni de captivitate, s-a dovedit că porumbelul era o pasăre de curse, în Taiwan, care a scăpat și a zburat în India.

Ulterior, poliția a aprobat transferul păsării la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale din Bombay, unde medicii au eliberat-o.

Nu e pentru prima dată când India prinde acești porumbei din cauza temerilor legate de securitate. În 2020, un alt porumbel care aparținea unui pescar pakistanez a fost capturat. În urma unei investigații s-a descoperit că pasărea nu era spion, ci pur și simplu zburase peste granița dintre țări.

În 2016, un alt porumbel a fost reținut după ce ar fi fost găsit cu un bilet care îl amenința pe premierul indian Narendra Modi.

Porumbeii au fost folosiți în aceste scopuri de-a lungul istoriei, inclusiv de forțele britanice în Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial pentru a transmite mesaje.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri