Un regat autoproclamat se extinde pe teritoriul Germaniei. Are mii de cetățeni ce nu plătesc taxe și nu recunosc autoritatea Berlinului

Data actualizării: Data publicării:
Protest al membrilor mișcării Reichsburger în Germania
Regele autodesemnat spune că statul ilegal pe care îl conduce are 5.000 de cetățeni și că atât populația, cât și teritoriul regatului său continuă să se extindă. Foto: Profimedia Images

Regatul Germaniei („Königreich Deutschland”) este un stat independent autoproclamat condus de un rege, care își emite propria monedă, pașapoarte și are propriul său steag, scrie BBC. Cetățenii regatului sunt adepți ai teoriilor consiprației și nu recunosc legitimitatea statului german, iar săptămâna trecută 25 dintre ei au fost arestați fiind suspectați că ar fi plănuit o lovitură de stat.

Într-o zonă rurală din estul Germaniei există o graniță invizibilă. Turnurile unui castel impresionant se ridică deasupra copacilor. O tăbliță agățată de porțile de la intrare îi informează solemn pe vizitatori că au intrat, practic, într-o altă țară.

Au trecut aproape 10 ani de la evenimentul de încoronare al lui Peter I, după cum preferă el să i se spună. Regatul său emite propria monedă, pașapoarte și are propriul său steag.

Regele Peter este ceea ce germanii numesc un cetățean al Reich-ului („Reichsbürger”), unul dintre cele 21.000 de persoane pe care serviciile de informații ale Germaniei le numesc adepți ai teoriilor consiprației care nu recunosc legitimitatea statului german de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Grupul a ajuns cunoscut săptămâna trecută când 25 dintre membrii săi, suspectați că ar fi complotat să ia cu asalt clădirea parlamentului german („Reichstag”) în încercarea de a răsturna guvernul, au fost arestați de poliție.

Peter-Fitzek
Peter Fitzek, regele autodesemnat al Königreich Deutschland, a fost condamnat pentru că a condus fără permis, pentru că și-a creat propriul său program de asigurări de sănătate și pentru delapidarea banilor încasați de la cetățenii regatului pe care îl conduce. Foto: Profimedia Images

Regele autodesemnat: „Nu mă interesează să fac parte din acest sistem fascist și satanic”

Cu toate că crede că statul german este „bolnav și distructiv”, Regele Peter a spus că nu are intenții violente. „Nu mă interesează să fac parte din acest sistem fascist și satanic”.

Regele autodesemnat – pe numele său adevărat Peter Fitzek – a spus că s-a simțit obligat să își fondeze propriul său regat, după ce a încercat în trecut, fără succes, să candideze pentru postul de primar și membru al parlamentului german.

„Oamenii care sunt corupți, infractori sau dispuși să fie folosiți prosperă în sistemul german, iar cei cu un suflet onest, care vor să schimbe lumea în mai bine, în interesele binelui comun, nu au nicio șansă”, a spus Fitzek.

Germania nu recunoaște regatul sau documentele emise de acesta. Fitzek a fost condamnat pentru că a condus fără permis și pentru că și-a creat propriul său program de asigurări de sănătate. Mai mult, regele a fost condamant la aproape patru ani de închisoare pentru delapidarea banilor încasați de la cetățenii statului său autoproclamat, dar condamnarea a fost ulterior revocată.

Serviciul regional de informații, care l-a monitorizat pe el și regatul său timp de aproape doi ani, au spus pentru BBC că îi consideră un pericol, descriindu-i drept un cult care promovează teorii ale conspirației și ideologii extremiste.

Reichsburger
Regatul autoproclamat emite propria monedă, pașapoarte și are propriul său steag. Foto: Profimedia Images

Regatul continuă să se extindă. Cetățenii săi nu se supun legilor din Germania

Fitzek spune că regatul său numără 5.000 de cetățeni și că acesta continuă să se extindă. Partizanii săi cumpără pământ în Germania unde își doresc să pună bazele unor noi comunități.

Un astfel de loc se află la 240 de kilometri de castelul regelui. O pădure virgină înconjoară un alt vechi castel din satul Bärwalde, situat la o oră jumătate cu mașina de Berlin. În jur de 30 de persoane trăiesc aici în clădirea principala și în caravanele parcate în apropiere.

Cu toate că așezarea arată ca o ruină, locuitorii, care continuă să renoveze și să curețe locul, au spus că sunt mândrii de casa lor pe care o consideră a face parte din teritoriul regatului.

Cetățenii nu plătesc taxe statului german și nu își trimit copiii la școală, ceea ce este ilegal în Germania. Ei au propria lor structură legală, administrată de Regele Peter, și intenționează să își facă propriul sistem de sănătate. Locuitorii acestei comunități nu au încredere în medicina modernă: nimeni nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Timp de mai mulți ani, mișcarea Reichsbürger a fost luată în glumă de restul populației. Acum, Germania învață să îi ia în serios.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...