Ungaria primește din nou petrol rusesc prin conducta Drujba

Data actualizării: Data publicării:
04 July 2022, Brandenburg, Schwedt/Oder: Surplus gas is burned on the industrial site of PCK-Raffinerie GmbH. On the same day, a second meeting of the federal-state project group on the future of the oil refinery in Schwedt will be held. At noon there is
Foto: Profimedia Images

Ungaria a început miercuri la prânz să primească din nou petrol din Rusia prin conducta Drujba, după ce marţi funcţionarea acestei conducte a fost întreruptă pe teritoriul ucrainean, conform Kievului cauza întreruperii fiind un atac al artileriei ruse ce a lovit un transformator.

„Transportul prin conducta Drujba a fost reluat astăzi, dar la o capacitate redusă”, a declarat, potrivit agenţiei EFE, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyás.

„În câteva ore sau zile ar trebui să se ajungă din nou la cantităţile obişnuite”, a adăugat acesta, conform Agerpres.

Compania petrolieră ungară MOL informase cu o zi în urmă despre oprirea acestei conducte care alimentează cu petrol rusesc Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia.

În eventualitatea unei sistări complete a livrărilor de petrol prin conducta Drujba, Ungaria ar avea ca alternativă importul petrolului prin Croaţia, dar la o capacitate de numai 80% din cea oferită de conducta dinspre Rusia care traversează Ucraina. De asemenea, compania MOL dispune de rezerve de petrol echivalente a trei luni de importuri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri