Naval Group și Șantierul Naval Constanța resping campania de fake news la adresa asocierii

Data actualizării: Data publicării:
corvete

Naval Group și Șantierul Naval Constanța reafirmă angajamentul de a construi cele patru corvete multifuncţionale şi resping campania care urmărește difuzarea de informații false către media și opinia publică, se arată într-un comunicat de presă.

Asocierea dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța s-a clasat pe prima poziție la licitația pentru construirea celor patru corvete multifuncționale. Sursa citată precizează că a fost "o procedură internațională corectă și transparentă".

"Asocierea reafirmă angajamentul de a construi corvetele în Șantierul Naval Constanța, cu o implicare consistentă a industriei românești de apărare. Orice alte informații vehiculate reprezintă un fals grosolan din categoria fake news și ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate măsurile juridice necesare.

Reiterăm principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apărării Naționale – cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț pentru Forțele Navale Române", se arată în comunicatul de presă transmis.

În 3 iulie, Ministerul Apărării a anunțat că oferta câștigătoare a contractului de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa, iar în același contract este efectuată și modernizarea fregatelor MApN.

Pentru cele patru nave de luptă și pentru modernizarea a două fregate, statul român va trebui sa plătească peste 1 miliard de euro.

Concurenţa nu s-a împăcat însă cu ideea. Olandezii de la Damen dau ministerul în judecată și cer anularea rezultatului, pe motiv că francezii ar fi colaborat în mod ilegal cu a treia companie înscrisă în concurs.

În plus, oficialii Damen mai spun că licitația nu ar fi trebuit să se încheie până când procurorii care cercetează întreaga achiziție nu dau o soluţie în dosar.

Despre Naval Group

Cu acționar majoritar Republica Franceză, Naval Group este lider european în construcția de nave militare. Spre deosebire de competitorii care produc preponderent nave civile, Naval Group produce doar nave militare: corvete, fregate, portavioane și submarine, inclusiv submarine cu propulsie nucleară.

Vineri a fost lansat la apă SUFFREN, submarin cu propulsie nucleară care va dota flota Republicii Franceze, potrivit sursei citate.

Despre Șantierul Naval Constanța

Înființat de Anghel Saligny acum peste 125 de ani, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale. În ultimii 17 ani de la privatizare, șantierul a construit si livrat peste 30 de nave.

SNC este auditat internațional în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.

Șantierul Naval Constanța are o certificare NATO pentru construcția și reparația de nave militare şi este listat la bursă din anul 1997.

Navaliştii SNC au construit Fregata Mărășești la șantierul 2 Mai Mangalia, înființată intial ca secție de producție a Șantierului Naval Constanța.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...