O fetiță de 4 ani, în stare gravă la spital după ce a răsturnat un lighean cu apă clocotită și s-a opărit. Polițiștii anchetează cazul

Data publicării:
copil pe patul de spital
Fetița ar fi răsturnat un lighean cu apă clocotită și s-a opărit. Credit foto: Guliver/Getty Images

O fetiță de 4 ani din Suceava este în stare gravă, după ce s-a opărit cu apă clocotită. Micuța are arsuri pe aproape 60% din corp și a fost transferată de urgență de la Suceava la Iași, iar de acolo în Capitală, cu un elicopter SMURD.

Incidentul a avut loc marți seara, într-o locuință din Vicovu de Sus, județul Suceava. Fetița se juca în cameră când, din greșeală, ar fi răsturnat un lighean cu apă clocotită și s-a opărit.

"Marți seara, în jurul orei 19:50, într-o cameră din casă, pe podea se afla un lighean din plastic cu apă fierbinte. Copila de 4 ani se juca în acea cameră, iar la un un moment dat a răsturant ligheanul cu apă fierbinte, suferind arsuri în zona toracelui posterior, a mâinilor și a picioarelor", a transmis IPJ Suceava pentru Obiectiv de Suceava.

Un echipaj SMURD a preluat fetița și a transportat-o de urgență la Spitalul Județean Suceava. Ulterior, micuța a fost transferată cu elicopterul SMURD la Iași. Din cauza arsurilor de gradul al II-lea și al III-lea suferite, pe aproape 60% din corp, medicii de acolo au cerut ca fetița să fie transportată, tot cu elicopterul SMURD, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

"Arsură prin lichid fierbinte, în zona toracelui posterior, membrelor superioare și inferioare, după ce un cazan cu apă clocotită a căzut de pe un grătar / o sobă și a surprins-o. A fost stabilizată de un echipaj de prim-ajutor și ambulanță cu medic Suceava și apoi preluată de ESA. A fost stabilă hemodinamic pe durata transportului”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu pentru Ziarul de Iași.

Între timp, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și, cel mai probabil, îi vor trage la răspundere pe părinții fetiței, anunță Monitorul de Suceava.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri