LA VOLAN. BMW i3 a primit doar patru stele EuroNCAP. Cât Dacia Logan și Sandero

Data publicării:
bmw-5

Folosind în întregime tehnologie electrică pentru propulsie și materiale reciclate la interior pentru sporirea caracterului său ecologic, i3 n-a ieșit însă perfect la testele de siguranță, al căror rezultate au fost făcute public săptămâna trecută de EuroNCAP, autoritatea continentală în domeniu.

Mai exact, BMW i3 a primit doar patru stele, adică tot atât cât au luat și noile Dacia Logan și Sandero. Însă dacă pentru modelele de la Mioveni a fost vorba de un progres cert, nu la fel se poate spune și despre producătorul bavarez, obișnuit cu scoruri maxime indiferent de numele vehiculelor sale verificate.

Problemele lui i3 se referă, în special, la protecția scăzută pentru pietoni, iar în cazul unui impact lateral, adulții sunt vulnerabili în zona pieptului. În același timp, însă, i3 este singurul model electric care beneficiază de sisteme de evitare prin avertisment a unui accident cu alte mașini și cu pietonii neatenți, putând și frâna automat.

Tot patru stele au luat și noul Nissan Note și Ford EcoSport, deși erau creditate cu cinci înaintea testului. Problema este totuși una ușor de rezolvat, prin montarea unui senzor de avertisment pentru ca pasagerii din spate să-și pună centurile de siguranță.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri