Compania spaţială a şefului Amazon vrea să trimită oameni pe Lună

Data actualizării: Data publicării:
Full Moon in Old Bethpage
Foto: Getty Images

Compania Blue Origin şi-a făcut publice planurile pentru o viitoare aşezare umană pe Lună, scop în care va trimite primii oameni pe satelitul natural al Pământului peste 5 ani.

Full Moon in Old Bethpage
FOTO: Guliver/Getty Images

A.C. Charania, Directorul pentru Dezvoltare al Blue Origin, compania spaţială patronată de Jeff Bezos, a făcut publice planurile proiectului Blue Moon, un proiect al cărui prim pas este un zbor pe Lună până în 2023.

Blue Origin dezvoltă în prezent mijloacele necesare transportării pe Lună a oamenilor şi a încărcăturilor necesare pentru viitoare proiecte atât cu NASA, cât şi cu diverşi parteneri privaţi.

Proiectul are atât o latură ştiinţifică, care ar putea ajuta la mai buna înţelegere a Lunii şi a anumitor aspecte legate de corpuri cereşti şi spaţiu în general, cât şi o latură comercială care ar putea implica identificarea, extragerea şi transportul anumitor resurse de pe Lună.

Anunţul celor de la Blue Origin vine la puţin timp după ce NASA a anunţat că intensifică planurile pentru reînceperea explorării Lunii, o iniţiativă susţinută de actuala administraţie de la Casa Albă.

Însă, planurile NASA prevăd o primă aselenizare în 2020, ceea ce nu coincide cu programul companiei lui Jeff Bezos.

Blue Origin are în derulare mai multe proiecte premergătoare aterizării pe Lună, printre care:

Testarea navei suborbitale autonome New Shepard, care ar trebui să transporte pasageri privaţi până la finele acestui an;

Construirea rachetei BE-4 care funcţionează cu gaz lichefiat;

Dezvoltarea rachetei orbitale New Glenn care va folosi motoarele de la BE-4 pentru a plasa sateliţi pe orbită începând cu 2020.

Blue Origin, companie în care Jeff Bezos investeşte aproximativ un miliard de dolari anual, şi-a dublat numărul de angajaţi în ultimii doi ani, ajungând în prezent la peste 1.500 de angajaţi şi având listate peste 230 de posturi noi.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri