Video Mona Lisa cântă rap, folosind noul motor de inteligență artificială creat de Microsoft

Data actualizării: Data publicării:
foto7
Sursa foto: captură Digi24

Microsoft a lansat modelul de inteligență artificială VASA 1, capabil să realizeze clipuri video de o calitate ridicată folosind elemente simple, arată CNN.

VASA 1 este capabil să creeze un clip video cu o personă vorbind folosind doar o fotografie a acelei persoane și un fișer audio preînregistrat. Sper exemplu, folosind motorul de AI Microsoft a generat un clip video în care Mona Lisa apare cântând o melodie rap. Mai mult, clipul video are vorbirea sincronizată perfect cu imaginea și expresiile feței, rezultatul fiind extrem de convingător.

Totodată, tehnologia poate fi folosită și alături de imagini ale fețelor care nu sunt fotografii. Sper exemplu, poate realiza un clip video folosind o imagine a unui personaj desenat.

Potrivit CNN, este ușor de văzut cum această tehnologie poate fi folosită în scopuri necurate și cum poate contribui la distribuirea informațiilor false în mediul online sau crea confuzie în rândul utilizatorilor de internet.

Microsoft a anunțat că nu intenționează să facă publică tehnologia VASA 1, din cauza riscului mare ca cineva să o folosească pentru a imita alți oameni, însă adaugă că pe viitor ea se poate dovedi folositiare în educație sau pentru a oferi oamenilor un prieten virtual.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri