Twitter intră pe bursă. Valoarea rețelei a fost estimată la peste 18 miliarde de dolari

Data publicării:
TWITTER logo afisat la intrarea in sediul central din San Francisco-AFP Mediafax Foto-KIMIHIRO HOSHINO-1

Politicieni, jurnalişti, vedete - cu toţii sunt conectaţi în lumea virtuală graţie reţelei Twitter, un serviciu de mesaje online. Utilizatorii, 230 de milioane pe tot globul, trebuie să respecte regula de bază - mesajele nu pot fi mai lungi de 140 de caractere. Zilnic, jumătate de miliard de astfel de mesaje scurte sunt postate pe reţeaua de micro-blogging.

După şapte ani de existenţă, Twitter ajunge pe bursă, iar acţiunile vor fi tranzacţionate cu 26 de dolari. Economiştii sunt sceptici că va fi o afacere de succes pentru că, spun ei, popularitatea unei companii nu înseamnă neapărat profit şi prosperitate. Mai ales că din cei 230 de milioane de utilizatori, mai mult de jumătate nu postează nimic, ci doar urmăresc ce scriu alţii.

Cât despre inventatorii Twitter, trei dintre ei intră în rândul milionarilor în dolari. Dick Costolo, actualul director-executiv, îşi adjudecă 200 de milioane, Jack Dorsey - 610 milioane, iar Evan Williams, care deţine cele mai multe acţiuni, devine miliardar, cu un beneficiu de 1,5 miliarde dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri