VIDEO Ce simți atunci când mori? Un simulator te ajută să experimentezi momentul propriei morți

Data publicării:
vr
Ce simți atunci când mori? Un „simulator de moarte” te ajută să experimentezi momentul propriei morți. Foto: Instagram/nasitra

Realitatea virtuală a devenit atât de avansată încât uneori depășește bariera vieții. Creatorii unui nou simulator de moarte, expus la Melbourne, spun că acest dispozitiv le permite participanților să vadă și să simtă momentul propriei morți, de la apariția infarctului până la moartea clinică.

Scenariul înfiorător este reprodus întocmai: medicii încearcă să te resusciteze, patul vibrează.

Și mai șocant este că, în acest simulator cu realitate virtuală, utilizatorii își pot vedea propriile cadavre, plutind deasupra lor.

Artistul Shaun Gladwell le oferă participanților expoziției din Melbourne o experiență captivantă în apropierea morții, care îi ghidează pe calea de la stop cardiac la moarte cerebrală, dându-le ocazia să vadă și să simtă ce se poate întâmpla în ultimele lor momente de viață.

Simularea prezintă, de asemenea, o etapă „în afara corpului”, care le permite utilizatorilor să privească de sus la cadavrele lor.

Un TikToker care a trecut prin această experiență, cunoscut sub numele de croom12, a explicat că s-a întins pe un pat care a vibrat și a văzut că medicii nu reușesc să-l resusciteze.

El a spus, de asemenea, că experiența le-ar putea da oamenilor anxietate, dar și că poți renunța oricând.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri