Primarul Parisului renunță la platforma X, numind-o o „canalizare globală gigantică”

Data actualizării: Data publicării:
anne hidalgo surprinsă când se uită peste umăr la camera foto, încruntată
„Refuz să susțin această schemă diabolică”, a spus Anne Hidalgo (foto).Sursa foto: Profimedia Images

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat luni că renunță la platforma X, fostă Twitter, numind-o o „canalizare globală gigantică” ce „distruge democrațiile” prin răspândirea abuzului și dezinformării, transmite Reuters.

După ce a cumpărat Twitter în 2022, Elon Musk a concediat mii de angajați, inclusiv mulți care au moderat conținutul de pe platformă. Redenumită X, platforma a pierdut câteva conturi de publicitate importante și a fost criticată, inclusiv de Casa Albă, pentru că nu a făcut suficient pentru a reduce antisemitismul.

„Această platformă și proprietarul ei exacerbează în mod intenționat tensiunile și conflictele”, a spus Hidalgo în câteva postări lungi în limbile engleză și franceză, invocând termeni ca manipulare, dezinformare, antisemitism și atacuri asupra oamenilor de știință, climatologi, femei și liberali.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Campania lui Hidalgo de a transforma Parisul într-o capitală a ciclismului i-a adus atât disprețul, cât și laudele pe rețelele de socializare de-a lungul anilor, unii utilizatori criticând lucrările care durează foarte mult și șantierele neatrăgătoare din punct de vedere vizual sub hashtag-ul #SaccageParis (#DistrugeParis).

„Acest mediu a devenit o canalizare globală gigantică și ar trebui să continuăm să ne bălăcim în ea?” s-a întrebat politicianul socialist, a cărui candidatură eșuată la președinția franceză a strâns doar 1,7% din voturi în 2022.

„Refuz să susțin această schemă diabolică”, a spus Hidalgo.

Recent, aceasta a fost criticată pentru o excursie pe insula franceză Tahiti pentru a vedea un site de surfing pentru Jocurile Olimpice din 2024, dar despre care oponenții au spus că nu intră în sfera ei de competență, mai ales că în timpul vizitei și-a vizitat și fiica ce locuiește acolo.

Utilizatorii X și politicienii din opoziție au folosit hashtag-ul #TahitiGate pentru a o critica pentru călătoria finanțată parțial de contribuabili.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri