România U19 a ratat calificarea la CE din cauza unui gest stupid. El este vinovatul

Data actualizării: Data publicării:
morutan bun

Naţionala Under 19 a României a ratat calificarea la Campionatul European, după ce a fost învinsă, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 2-1, de echipa similară a Ucrainei, în ultimul meci din grupa 4 a Turului de Elită. România a încheiat jocul cu doi fotbalişti mai puţin.

România avea nevoie de o remiză pentru a obţine biletele pentru Finlanda. Fotbalistul FCSB, care evoluează încă la Botoşani, Olimpiu Moruţan, a făcut un gest nesăbuit, care din nefericire ne-a costat.

Concret, în minutul 77, el a reluat cu emoţii, singur cu portarul, după o fază a lui Micovschi. Deşi execuţia a fost defectuoasă iniţial, mingea a poposit în cele din urmă în plasă. Uitând probabil că are deja galben, Moruţan a declanşat fiesta, scoţându-şi tricoul. Imediat, a urmat al doilea galben şi eliminarea, scrie digisport.ro.

Golul și gestul lui Moruțan, în video, la momentul 1:37:04

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Puţini credeau că Ucraina mai poate întoarce soarta calificării la 1-0, însă omul în plus s-a simţit din plin: adversarii au egalat în minutul 84 şi pe final au presat, creându-şi câteva oportunităţi periculoase. În minutul 90+2 a venit lovitura teribilă pentru România U19: Bondar a adus în avantaj Ucraina. Mai mult, în prelungiri şi Neciu a fost eliminat.

Echipa României, care în primele două meciuri a învins Serbia, scor 4-0, şi Suedia, scor 2-1, încheie grupa pe locul doi, cu şase puncte. Ucraina a terminat pe prima poziţie, cu 7 puncte, pe trei s-a clasat Serbia, cu trei puncte, şi pe patru a încheiat Suedia, cu un punct.

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecţionatele care câştigă cele şapte grupe de la Turul de Elită.

Tragerea la sorţi pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc la 30 mai în Vassa, Helsinki.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri