Simona Halep e în semifinale la Cincinnati, după o victorie spectaculoasă împotriva polonezei Agnieszka Radwanska

Data actualizării: Data publicării:
Western & Southern Open - Day 8
Foto: Gulliver/Getty Images

Simona Halep (cap de serie numărul 3) s-a calificat de o manieră impresionantă în semifinalele de la Cincinnati, după ce a trecut de Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 5), scor 7-5, 6-1. Pentru a ajunge în finală, Simona Halep trebuie să o învingă, în seara aceasta, pe Angelique Kerber, din Germania. Nr. 2 mondial, Kerber mizează pe câștigarea trofeului de la Cincinnati pentru a o detrona pe Serena Williams din postura de lider al clasamentului WTA.

Western & Southern Open - Day 8
Foto: Gulliver/Getty Images

În al doilea set, Halep a pierdut doar un ghem, pe propriul serviciu, la 1-0 pentru ea. A fost 6-1 după 30 de minute. „E extraordinar ce ai reuşit, continuă la fel. O să câştigi acest meci în primul rând graţie capului, apoi ca urmare a jocului şi a inimii", îi transmisese în pauza dintre seturi antrenorul australianl. Halep își găsise însă stăpânirea de sine încă de la jumătatea primului set, iar manşa secundă a fost lipsită de probleme. Simona şi-a etalat tot arsenalul de lovituri, dând în multe momente senzaţia că nimeni nu se poate ridica în acest moment la nivelul său maxim.

„Ea (Radwanska - n.r.) a început bine, a fost greu să găsesc ritmul, apoi am reuşit să mă descurc. A fost o atmosferă plăcută, vă aşteşt şi mâine aici", a spus, după meci, Simona Halep, citată de News.ro.

În penultimul act al competiției, Halep o va întâlni pe germana Angelique Kerber, locul 2 WTA, jucătoare aflată în cursă pentru a o detrona pe Serena Williams din poziţia de lider mondial. Kerber trebuie să câştige trofeul ca să devină noul număr 1 WTA. Meciul va avea loc sâmbătă, după ora 21:30.  Obosită după finala de la Jocurile Olimpice, nemţoaica nu ar trebui să o oprească pe Simona din drumul spre finală, evident, dacă sportiva noastră va reuşi o partidă similară ca cea din această noapte, notează DigiSport.

Kerber s-a calificat în semifinale cu scorul de 4-6, 6-3, 6-0, învingând-o pe spaniola Carla Suarez Navarro, locul 12 WTA.

Halep conduce cu 4-2 în întâlnirile directe cu Kerber, câştigând ultima lor partidă, în urmă cu mai puţin de o lună, în semifinalele Rogers Cup, scor 6-0, 3-6, 6-2.

 Citiți și:
Cristian Tudor Popescu, despre „Hopa-Mitică”  din capul Simonei

În cealaltă semifinală se vor duela spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 17 WTA. Calificarea în acestă fază este recompensată cu 123.665 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.La ediţia precedentă a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierdută în faţa Serenei Williams, care nu participă la competiţia din acest an.

Și Horia Tecău s-a calificat în semifinale la Cincinnati, la dublu masculin, alături de Jean-Julien Rojer. Ei vor juca în această seară împotriva fraților Bryan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri