Halep a învins-o pe Begu și merge în finala de la Shenzhen

Data actualizării: Data publicării:
halep-begu-semifinala-shenzen

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, vineri, în finala turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, după ce a învins-o pe compatrioata sa Irina Begu cu 6-1, 6-4.

ACTUALIZARE 09:45 - Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se pentru a doua oară în finala turneului de la Shenzhen.

Determinată şi agresivă, Halep şi-a continuat evoluţiile de nivel ridicat în acest început de an. Ea a fost mai precisă, mai mobilă şi mai eficientă decât adversara ei. Begu a avut momente bune în acest meci, dar a fost lipsită de constanţă, greşind uneori mingi uşoare. Cele două românce au oferit un meci cu schimburi lungi de mingi, echilibrat pe alocuri şi cu câteva puncte spectaculoase.

În primul set, Halep a obţinut break-ul la 2-1, apoi l-a repetat la 4-1, după un ghem lung de peste 12 minute, înainte de a încheia cu 6-1, după aproape 40 de minute. 

Sportiva din Constanţa mai redus din „turaţie” în setul secund, când, după ce a câştigat pe serviciul adversarei, la 1-1, a pierdut două ghemuri la rând. La 3-3, Halep a mai făcut un break, pe care l-a păstrat până la final, punând capăt meciului, după 6-4 şi după o oră şi 29 de minute de joc.

Aceasta fost a şasea victorie a Simonei Halep în partidele cu Irina Begu, din tot atâtea întâlniri.

În ultimul act, Halep va evolua ori cu rusoaica Maria Şarapova, locul 59 WTA, ori cu sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6. Cu ambele posibile adversare, românca are palmares negativ. Şarapova conduce cu 7-1 în întâlnirile cu Halep, dar actualul număr 1 mondial a câştigat ultima lor partidă, scor 6-2, 6-2, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, de anul trecut. Cu acea victorie, Halep şi-a netezit drumul către prima poziţiei a ierarhie WTA, pe care avea să urce la finalul competiţiei.

În singura lor întâlnire, Siniakova a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Jucătoarea cehă a ridicat trofeul la finalul competiţiei.

Anul acesta, calificarea în finala de simplu este recompensată cu un cec în valoare de 81.251 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

După disputarea semifinalelor de simplu vor urma cele de dublu. Conform programului, Halep şi Begu vor da piept cu cuplul Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania), în prima întâlnire din penultimul act al probei de dublu de la Shenzhen.

Simona Halep a câştigat Shenzhen Open la simplu în 2015.


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

Simona Halep și Irina Begu şi-au asigurat fiecare câte 43.663 dolari şi 110 puncte WTA și urmează să fie adversare, vineri dimineață de la ora 8:00, pentru şasea oară, informează Digi Sport.

Halep a câştigat de fiecare dată, Begu reușind să-și adjudece un singur set în toate cele cinci meciuri disputate până acum.

În 2007, Simona s-a impus cu 6-3, 6-4 în sferturile unui turneu futures la Bucureşti, în 2008 în primul tur al altei competiţii futures la Bucureşti, cu 7-5, 6-2, în 2012 în optimile turneului de la Hobart, cu 6-4, 6-2, în 2016 în sferturile turneului de la Madrid, cu 6-3, 0-6, 6-1, şi în 2016 în primul tur la Wuhan, Irina abandonând la scorul de 6-3, 2-0.

Halep şi Begu sunt partenere la dublu, iar în semifinalele de la Shenzhen vor juca împotriva cuplului Ana Blinkova (Rusia)/Nicola Geuer (Germania).

Simona Halep, principala favorită a competiției s-a calificat în semifinale după o victorie în două seturi, 6-2, 6-2 cu Arina Sabalenka, în timp ce Irina Begu, cap de serie nr. 4, a trecut cu 7-5, 7-5 pe unguroaica Timea Babos, cap de serie numărul opt.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita