Maria Șarapova, adversara Simonei Halep în semifinale la Roma. Cu o condiție

Data actualizării: Data publicării:
Maria Sharapova Turneul Campioanelor GettyImages octombrie 2015
Foto: Guliver/GettyImages

Maria Șarapova (locul 40 WTA) a învins-o, vineri seară, pe Jelena Ostapenko (locul 6 WTA) în trei seturi, scor 6-7 (6-8), 6-4, 7-5, și va juca împotriva Simonei Halep în semifinale, dacă românca o învinge în această seară pe Caroline Garcia, în direct la Digi Sport.

Maria Sharapova Turneul Campioanelor GettyImages octombrie 2015
Foto: Guliver/GettyImages

Dacă va trece de Caroline Garcia, Simona Halep va avea ocazia unui nou duel cu Maria Șarapova.

La Beijing, acolo unde a pierdut finala cu Garcia, Halep a reuşit să o învingă în premieră pe Șarapova, punând capăt unui complex care dura de mulţi ani.

Simona Halep își poate păstra locul 1 WTA și după turneul de la Roma

Joi, Halep a beneficiat de abandonul americancei Madison Keys, locul 14 WTA, înaintea meciului din optimi, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. 

În urma acestei situaţii, Halep, finalistă la Roma anul trecut, a urcat de pe locul 2 pe locul 1, în clasamentul live al jucătoarelor profesioniste.

Pentru a-şi păstra locul 1 WTA şi luni, sinonim cu statutul de cap de serie numărul 1 la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, jucătoarea română trebuie să joace un tur în plus la Foro Italico faţă de sportiva care îi ameninţă poziţia, daneza Caroline Wozniacki.

Însă, vineri seară, Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, a fost eliminată fără drept de apel în sferturi. Daneza a fost învinsă cu 6-3, 6-1 de Anett Kontaveit, sportivă aflată pe poziţia 26 WTA.

Așadar, Simona Halep trebuie doar să o învingă Caroline Garcia pentru a-și asigura locul 1 WTA.

Turneul de tenis de la Roma este transmis de Digi Sport.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri