Mihaela Buzărnescu, în finala turneului de la San Jose. Sportiva urcă în clasamentul WTA

Data actualizării: Data publicării:
Mubadala Silicon Valley Classic - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a calificat în finala turneului de la San Jose, trecând în semifinale de sportiva belgiană Elise Mertens, numărul 15 mondial şi favorită 5. Pentru prima oară, Mihaela ajunge într-o finală de turneu Premier.

©Foto: Guliver/GettyImages

Buzărnescu s-a impus cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1, în două ore şi 19 minute. Și-a luat astfel revanșa pentru înfrângerea din ianuarie, în finala de la Hobart, câștigată de sportiva din Belgia.

Mubadala Silicon Valley Classic - Day 6
Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Adversara Mihaelei din finala de la San Jose va fi grecoaica Maria Sakkari (locul 49 WTA). Aceasta a reușit să o învingă pe americana Danielle Collins (42 WTA) în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-2 într-un meci care a durat aproape două ore și un sfert.

Și pentru Sakkari, care are 23 de ani, calificarea în finala de la San Jose este cea mai mare performanță a carierei sale de până acum. Sportiva are însă în palmares victorii importante, împotriva unor jucătoare de top, între care Caroline Wozniacki, Elena Vesnina, Alize Cornet.

Finala de la San Jose se va disputa în noaptea de duminică spre luni (ora României).


Mihaela își continuă seria de victorii obținute în 2018: a ajuns la 37 de partide câștigate.  

Mihaela Buzărnescu bifează astfel încă o finală în acest an, a treia, dar și prima de turneu Premier. Grație acestui rezultat, românca va urca pe locul 21 WTA, o performanță remarcabilă, în condițiile în care la începutul acestui an era pe locul 56 WTA. Nu îi mai trebuie mult pentru a-și atinge visul - acela de a fi între primele 20 de jucătoare ale lumii. Dar, și mai important, Mihaela a urcat şi în WTA Race, clasament în urma căruia se va stabili jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor. În ierarhia pe care Halep o domină, Miki a urcat deja pe 15, înainte de finală și mai urmează o serie de turnee tari, iar diferenţa faţă de locul 8 nu este deloc mare, scrie digisport.ro.

Cum a decurs partida cu Mertens

Pe fondul unui joc agresiv al Mihaelei, presărat cu multe greșeli, Mertens a câștigat primul set cu 6-4. Lucrurile au stat diferit în setul secund, când Mihaelei i-au intrat din ce în ce mai multe lovituri și încrederea a crescut pe parcurs. Românca s-a impus cu 6-3 și a trimis meciul în decisiv, unde Mertens a avut ceva probleme la mâna dreaptă. În aceste condiții, Mihaela nu a mai avut probleme și a obținut calificarea în finală după ce și-a adjudecat ultimul set cu 6-1.

O declarație încărcată de emoție

„E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus: ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție. Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a spus Mihaela Buzărnescu, imediat după meci, scrie digisport.ro.

©Foto: Guliver/GettyImages

Cu o carieră relansată la 30 de ani, după ce a fost pe punctul de a renunța la tenis din cauza unor accidentări, Mihaela capătă alura unui erou de poveste, care demonstrează că imposibilul e posibil. În spatele performanțelor sale extraordinare stau multă ambiție și mai ales multă muncă. Mihaela are poftă de joc și vrea să recupereze. Deține și un record: este jucătoarea din WTA cu cele mai multe meciuri jucate în acest an, peste 100, atât la simplu, cât și la dublu.

Ultimul an şi jumătate i-a adus Mihaelei un progres enorm în clasamentul WTA. Aceasta a urcat de pe poziţia 540 între primele 30, fiind cap de serie la Roland Garros şi Wimbledon. De altfel, site-ul WTA atrăgea atenția, la sfârșitul anului trecut, asupra ascensiunii Mihaelei și le sugera iubitorilor sportului alb să-i urmărească evoluția pe parcursul anului 2018.

Citiți și: Presa internațională descoperă noua senzație a tenisului: „doctor” Mihaela Buzărnescu

 4 august, zi de grație pentru sportul românesc

Dacă va câştiga turneul din California, Buzărnescu va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte. Dacă va pierde finala, ea va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

Turneul este dotat cu premii totale de aproape 800.000 de dolari.

Mihaela Buzărnescu era calificată la San Jose şi în semifinalele de dublu, alături de britanica Heather Watson, dar cele două sportive au pierdut meciul împotriva cuplului ucrainean Ludmila Kichenok/Nadia Kichenok. Surorile din Ucraina au câștigat partida după o luptă strânsă în decisiv. A fost 6-4, 3-6, 10-8.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri