Galerie Foto Simona Halep a ratat calificarea în finala Indian Wells 2022, într-un meci în care, de nervi, și-a rupt racheta de tenis

Data actualizării: Data publicării:
simona halep si-a rupt racheta de tenis dand cu ea de pamant
Simona Halep și-a distrus racheta, de nervi, în timpul meciului cu Iga Swiatek din semifinalele Indian Wells 2022 Foto: Profimedia Images

Simona Halep a fost învinsă vineri de poloneza Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Indian Wells (California), după un meci în care jucătoarea română a acuzat probleme medicale, dar a făcut și o criză de nervi în timpul căreia și-a rupt racheta de tenis, primind un avertisment.

Simona Halep și-a distrus racheta de tenis într-o criză de nervi în timpul semifinalei Indian Wells 2022 Foto: Profimedia Images
Simona Halep și-a distrus racheta de tenis într-o criză de nervi în timpul semifinalei Indian Wells 2022 Foto: Profimedia Images

Simona Halep (30 ani, locul 26 WTA) s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 49 min) în fața mai tinerei Iga Swiatek (20 de ani, locul 4 WTA). Poloneza a obținut victoria în două seturi, cu scorul 7-6 (6), 6-4.

În primul set, Swiatek a reuşit desprinderea la 4-2, Halep a câştigat apoi trei game-uri la rând şi a servit pentru set, însă poloneza a dus jocul în tiebreak. Halep a ratat două mingi de set la 6-4, pierzând primul act după patru puncte cedate la rând (6-8). După ultimul punct al primului set, Simona Halep a cedat nervos, și-a distrus racheta de tenis și s-a ales cu un avertisment din partea arbitrului pentru comportament nesportiv, scrie digisport.ro

Campioană la Indian Wells în 2015, Simona Halep a reuşit să conducă în actul al doilea cu 4-2, dar Swiatek a revenit formidabil şi a câştigat ultimele patru game-uri ale setului şi meciul (4-6), scrie Agerpres.

Primul game al setului al doilea a fost câștigat de Simona Halep, însă, la final, românca a cerut intervenția fizioterapeutului, acuzând o durere la coapsa piciorului stâng după ce s-a întins după o minge. Au urmat două game-uri la rând câștigate de Iga Swiatek, apoi o revenire spectaculoasă a Simonei Halep, care a ajuns să conducă cu 4-2. Din acel moment, însă, ceva s-a rupt în jocul româncei, care a acuzat în continuare probleme medicale, de care Iga Swiatek a profitat, potrivit digisport.ro.

Fostul lider mondial a făcut mai multe puncte cu primul serviciu (61,2%), în timp ce Swiatek a fost mai bună cu al doilea serviciu (64,5%).

La ediţia din 2021 de la Indian Wells, Simona Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovich din Belarus.

Simona Halep și Iga Swiatek s-ar putea întâlni din nou luna viitoare

Cele două sunt la egalitate, 2-2, în meciurile directe. Românca a învins în 2019, în optimi la Roland Garros, cu 6-1, 6-0, şi în 2021, în optimi la Australian Open, cu 3-6, 6-1, 6-4, iar Swiatek s-a impus în 2020, în optimi la Roland Garros, cu 6-1, 6-2.

Halep şi Swiatek, campioane la Roland Garros în 2018 respectiv 2020, ar urma să se întâlnească şi luna viitoare în meciul din cadrul Billie Jean King Cup, la Radom (Polonia).

Simona Halep, care rămâne cu 15 victorii în 2022 (4 înfrângeri), s-a ales cu un cec de 343.985 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar luni va reveni în top 20 mondial. Următorul turneu la care ar urma să participe - dacă accidentarea suferită vineri în semifinalele Indian Wells 2022 nu-i pune probleme - ar fi cel de la Miami, care începe luni.

În ceea ce o privește pe Iga Swiatek, aceasta o va înfrunta în finală pe grecoaica Maria Sakkari (a şasea favorită), care a câștigat cealaltă semifinală în fața spaniolei Paula Badosa (a cincea favorită), campioana en titre. Swiatek are 19 victorii în acest an, fiind neînvinsă în turneul WTA 1.000.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...