Simona Halep va juca împotriva Biancăi Andreescu la Turneul Campioanelor 2019. Cum arată grupele

Data actualizării: Data publicării:
turneul campioanelor 2019 titter simona halep
Foto: Twitter Simona Halep

Simona Halep (5 WTA) a fost repartizată în grupa violet la tragerea la sorți pentru Turneul Campioanelor din Shenzhen, organizată vineri, alături de Karolina Pliskova (2 WTA), Bianca Andreescu (4 WTA) și Elina Svitolina (8 WTA), scrie Mediafax.

În grupa roșie se vor afla Ashleigh Barty (1 WTA), Naomi Osaka (3 WTA), Petra Kvitova (6 WTA) și Belinda Bencic (7 WTA)

Fiecare jucătoare va evolua împotriva celor trei adversare din grupă, iar primele două clasate vor obține calificarea în semifinalele competiției.

Turneul Campioanelor se va disputa în perioada 27 octombrie-3 noiembrie. Programul urmează să fie anunțat ulterior de către organizatori.

Simona Halep se află la a cincea participare la Turneul Campioanelor. Sportiva din Constanța a obținut șase calificări consecutive la această întrecere, însă nu a putut participa la ediția din 2018 din cauza unei accidentări. Cea mai bună performanță a româncei a avut loc în 2014, când a ajuns până în finală, unde a cedat contra americancei Serena Williams, scor 3-6, 0-6.

Turneul de la Shenzhen va dispune de cele mai mari premii din istoria tenisului, în valoare totală de 14 milioane de dolari. În cazul în care campioana va obține trei victorii în faza grupelor, aceasta va fi răsplătită cu 4.725.000 de dolari. Pentru două victorii în faza grupelor, premiul pentru câștigătoare este de 4.420.000 de dolari.

Simona Halep și Bianca Andreescu vor juca luni, 28 octombrie, la Turneul Campioanelor

Simona Halep va debuta luni, 28 octombrie, la Turneul Campioanelor, în compania jucătoarei din Canada de origine română, Bianca Andreescu. Acesta va fi primul meci dintre cele două sportive din cariera lor.

Vineri, 25 octombrie, a avut loc tragerea la sorți a celor două grupe de la Turneul Campioanelor. Simona Halep a ajuns în grupa "mov" acolo unde le va avea ca adversare pe Karolina Pliskova, Bianca Andreescu și Elina Svitolina.

În cealaltă grupă, denumită "roșie", au fost trimise Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Belinda Bencic.

Duminică, 27 octombrie, va debuta competiția cu meciurile:

Naomi Osaka - Petra Kvitova
Ashleigh Barty - Belinda Bencic

Meciurile de luni, 28 octombrie:

Karolina Pliskova - Elina Svitolina
Bianca Andreescu - Simona Halep

Kiki Bertens și Sofia Kenin vor fi rezerve, urmând a intra în turne în cazul în care vor exista accidentări.

Începand din acest an, Turneul Campioanelor se disputa la Shenzhen (China), după ce în ultimii cinci ani s-a jucat în Singapore.

Anul trecut, Turneul Campioanelor a fost câștigat de Elina Svitolina, după o finală cu Sloane Stephens.

Turneul Campioanelor 2019 va începe pe 27 octombrie, duminică, şi se va încheia pe 3 noiembrie, iar meciurile vor fi transmise în direct la Digi Sport şi pe siteul digi24.ro pentru abonaţii RCS-RDS.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri