VIDEO Epava celebrului Titanic. Au fost făcute publice cele mai clare imagini cu nava aflată pe fundul Atlanticului

Data publicării:
Epava Titanicului a fost descoperită în 1985.
Epava Titanicului a fost descoperită în 1985. Foto: Profimedia

La 110 ani de la scufundarea Titanicului în Oceanul Atlantic, OceanGate Expeditions a făcut public un video de un minut, în format 8K, cu cele mai clare și detaliate imagini cu epava.

OceanGate Expeditions a lansat primul video 8K în care apar imagini cu caracteristicile specifice ale epavei din Oceanul Atlantic. Clipul a fost filmat anul acesta și îi duce pe privitori într-un tur exterior al celebrului vas, dezvăluind detalii nemaivăzute până acum, de-a lungul punții și în zone precum prova (ce apare și în scene de neuitat în filmul "Titanic" din 1997).

În timpul unei misiuni de 8 zile, echipa s-a aventurat în adâncurile Oceanului Atlantic de Nord la bordul unei nave de 93,6 metri și a detaliat starea epavei folosind vehicule submersibile, camere de înaltă calitate și un sonar 3D.

Imaginile surprind o serie de caracteristici semnificative ale navei, inclusiv prova, ancora din babord, un lanț enorm de ancore și cabestane din bronz solid.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Roy Golden, un scafandru ce face parte din echipa care a surprins imaginile, a spus că a văzut acum elemente pe care nu le observase niciodată până acum, precum numele producătorului de ancore, Noah Hingley & Sons Ltd, scrie People.

„Am studiat epava de zeci de ani, am efectuat mai multe scufundări și nu-mi amintesc să fi văzut nicio altă imagine care să arate acest nivel de detaliu. Este entuziasmant că, după atâția ani, este posibil să fi descoperit un nou detaliu care nu era la fel de evident cu generațiile anterioare de camere video”, a spus Golden.

Titanic s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Nord în data de 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg în timpul călătoriei sale inaugurale care a plecat de la Southampton, Anglia, cu destinația New York. Cel puțin 1.500 de pasageri au murit, iar epava s-a scufundat pe fundul oceanului, la aproximativ 4.000 de metri sub nivelul mării, la 740 de kilometri de Newfoundland, Canada.

Nava a fost descoperită abia în 1985, la 73 de ani după ce s-a scufundat.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri