VIDEO. Momentul amuzant în care un motan întrerupe o dezbatere despre reforma judiciară din Polonia

Data publicării:
motanul

Un motan buclucaș a întrerupt convorbirea video dintre un academician și un post de televiziune din Olanda privind subiectul controversatei reforme judiciare din Polonia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Academicianul polonez Jerzy Targalski intrase în direct la buletinul de știri Nieuwsuur al televiziunii naționale olandeze, când motanul său, Lisio, a decis să își facă apariția în cadru.

Însă nu este prima apariție „pe sticlă” a motanului. Recent, în timp ce Targalski discuta cu televiziunea poloneză Telewizja Republika, Lisio a hotărât să-i atragă stăpânului său atenția.

În prezent, Polonia trece printr-o criză care are în centrul ei Curtea Supremă Poloneză.

Preşedinta Curţii, Magorzata Gersdorf, refuză să îşi părăsească postul, în timp ce preşedintele Andrzej Duda i-a trimis o scrisoare pentru a-i semnala că este la pensie.

Partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) a justificat reformele judiciare prin necesitatea de a îmbunătăţi eficienţa instanţelor şi de a combate „casta coruptă a judecătorilor", ancorată, potrivit acestora, în trecutul comunist.

Disputa dintre o parte a sistemului judiciar şi puterea politică replică, la o scară mai largă, un conflict între guvernul conservator polonez şi Comisia Europeană.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri