
Casa Dinu Lipatti din București
Casa din București în care a trăit și a creat pianistul de geniu Dinu Lipatti a intrat în conștiința comunității ca un loc emblematic al muzicii și culturii.
Casa din București în care a trăit și a creat pianistul de geniu Dinu Lipatti a intrat în conștiința comunității ca un loc emblematic al muzicii și culturii.
În satul Ghelința, care istoric face parte din regiunea celor Trei Scaune din județul Covasna de astăzi, se găsește o biserică ridicată în secolul al XIII-lea.
Publicat acum acum 5 zileAnsamblul Conacului Rosetti-Balș își are începuturile în 1691, odată cu cumpărarea moșiei Pribești de către Iordache Ruset, figură marcantă a Moldovei secolului XVII.
Publicat acum acum 5 zileMuzeul Național Secuiesc - Szekely Nemzeti Muzeum, cu o tradiție de 150 de ani, se regăsește în județul Covasn, aproape de centrul orașului Sfântu Gheorghe.
Publicat acum acum 7 zileLa începutul anilor 1900, stațiunea balneară Borsec, din județul Harghita, a început să se modernizeze și să se dezvolte din punct de vedere urban.
Publicat acum acum 7 zileConstruită la sfârșitul secolului al XVI-lea, Biserica Reformată Matia din Cluj a făcut inițial parte din ansamblul unei mănăstiri franciscane.
Publicat acum acum 11 zileCuptor e luna soarelui, a focului și a secerișului. Poartă numele lui Iulius Cezar, cel care a introdus anul solar egiptean, înlocuind calendarul tributar fazelor lunii.
Publicat acum acum 14 zile„Casa cu lei” este una dintre cele mai spectaculoase clădiri din centrul istoric al Constanței, cu o identitate arhitecturală unică.
Publicat acum acum 17 zileCelebrate și în zonele balcanice locuite de aromâni, Sânzienele sunt cunoscute sub numele de Drăgaica, Sântionul de Vară, Ursina, Tyiani sau Amuțitul Cucului.
Publicat acum acum 22 zileAflată într-un mic cimitir, biserica de lemn din satul Urși, județul Vâlcea, a fost constuită la finalul secolului XVIII și pictată în 1843.
Publicat acum acum 26 zileAflat în subteranul Constanței, cavoul pictat de la Tomis surprinde prin arta sa funerară și simbolurile creștine timpurii de o rară expresivitate.
Publicat acum acum 28 zileClădirea a fost construită în 1837, pe vremea Tanzimatului, în vecinătatea geamiei și turbelei lui Gazi-Ali-Pașa din Babadag, monumente ce datează din secolul XVII.
Publicat acum acum 1 lunaConstruit în secolul al XIX-lea și donat Academiei Române în 1926, conacul a aparținut baronului Alexandru Bellu, un mare fotograf și colecționar.
Publicat acum acum 1 lunaPublicat acum acum 1 luna
În Dobrogea otomană, prima mențiune a satului Gelengiq, în traducere românească Mireasa, apare în anul 1552 în jurnalul călătoriei lui Evlija Celebi.
Publicat acum acum 1 lunaClădire emblematică a Iașilor, Baia Turcească a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, sub coordonarea arhitectului Iginio Vignali.
Publicat acum acum 2 luniMonumentele și comunitățile grecești din Constanța ilustrează importanța acestei comunități în peisajul multicultural al orașului de la malul mării.
Publicat acum acum 2 luniClădirea a fost construită ca penitenciar de drept comun în anul 1897 și a fost transformată în închisoare politică între anii 1948 și 1955.
Publicat acum acum 2 luniParcul Romanescu din Craiova este singurul parc din România proiectat încă de la început cu zone de plimbare, velodreom, hipodrom și bărci pentru agrement.
Publicat acum acum 2 luniMoscheea a fost construită începând cu 1910, la ordinul regelui Carol I, pe locul unei vechi geamii, care data din anul 1822.
Publicat acum acum 2 luniBiserica greacă „Schimbarea la Față” din Constanța a fost construită între 1865 și 1867, după planurile arhitectului Ioannis Teoharidi.
Publicat acum acum 2 luniPublicat acum acum 2 luni
Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Daciei, este unul dintre cele mai importante situri arheologice din România.
Publicat acum acum 2 luniGeoagiu-Băi face parte din Limesul Dacic, sistem de apărare al Imperiului Roman. Aici a funcționat Germisara, complex de băi pentru soldații castrului de la Cigmău.
Publicat acum acum 2 luni