Foișorul de Foc din București

Te-ar putea interesa și:
Foișorul de foc era o construcție înaltă, de unde se putea supraveghea orașul pentru depistarea eventualelor incendii și a se interveni pentru stingerea lor.
Vechi locuri bucureștene. În secolele XVIII - XIX, foișoare de foc au fost la Biserica Sf. Gheorghe Nou, lângă Hanul Constantin Vodă și la Turnul Colței.
Arhitectură. Monumentul a fost ridicat în 1891, după proiectul arhitectului-șef al Capitalei, George Mandrea. Are înălțimea de 42 de metri și conformația arhitecturală a unui castel de apă.
Structură și funcție. Spre deosebire de vechile foișoare, clădirea modernă a fost dotată în partea superioară cu un rezervor de apă. Din 1963 aici se află Muzeul Pompierilor.
Mărturie istorică. Foișorul de Foc reprezintă un reper cultural al Capitalei, mărturie a modului în care odinioară locuitorii concepeau să lupte cu focul.
Simbol. Turn emblematic al orașului, Foișorul de Foc este totodată o imagine-simbol a pompierilor bucureșteni.
Editor : A.D.V.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.