Mirel cu grad de colonel

Silvia Dinica Data publicării:
Silvia Dinică Foto: Arhiva personală

Mireii care au distrus educația din România în ultimii ani sunt tot aici. Premiați pentru meritele lor, prin decrete prezidențiale. Pentru că, de ce nu, împăratul Iohannis, când nu vizitează, d e c r e t e a z ă. Și ce mai decretează! Citesc astăzi uluită din Decretul 240 al președintelui României: „Se conferă Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer domnului Cîmpeanu Sorin Mihai, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor şi preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF)”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul demisionar plagiator al Educației și salvatorul prim-plagiatorului Ponta, este decorat a doua oară de președintele Iohannis. De data aceasta, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Ofiţer. Da, președintele Iohannis își întărește armata de ofițeri! Că doar, nu-i așa, domnul Iohannis lucrează intens la CV-ul pentru preluarea șefiei NATO. Și are nevoie de o echipă care să inspire încredere. După ce a pus cruce educației din România pentru următoarele generații, împreună cu soldatul loial și dezinteresat Cîmpeanu, președintele îl premiază pentru meritele sale și merg împreună la nivelul următor.

Dar Președintele a uitat să-l premieze pentru contribuția excepțională la distrugerea oricărei speranțe că educația din România s-ar putea schimba. Îl premiază „pentru contribuţia excepţională avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei”. Culmea, împăratul Iohannis nu e la curent că lui Cîmpeanu i s-a cerut să se retragă de la Președinția Agenţiei Universitare a Francofoniei, tocmai din cauza acuzațiilor de plagiat, pentru care și-a dat demisia de la Ministerul Educației.

Nu, incompetența nu te face automat colonel, dar poți apela la prietenul tău împărat cu palat de 7 milioane de euro. Gradul de Ofițer al ordinului Steaua României este asimilat gradului de colonel. Pare că împăratul își umflă cu decorațiuni soldați loiali în marea lui bătălie pentru șefia NATO și își pregătește deja propria armată, ca să reprezinte România cu responsabilitate.

Aceasta rămâne moștenirea prim-profesorului țării - România plagiată educată să fure. Dacă Iohannis dă plagiatorilor ”Steaua României”, atunci putem spune că suntem vai de steaua noastră. De astăzi, un nou grad de ofițer, asimilat gradului de colonel. Să trăiți!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri