USR a acuzat PNL că supraimpozitează pensiile românilor întorși din diaspora. La scurt timp a revenit: „E doar o modificare tehnică”

Data publicării:
parlament comisie
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

După ce a acuzat PNL că în Parlament vrea să introducă o taxă pe pensiile românilor care se întorc în țară din diaspora, USR a revenit cu un mesaj prin care spune că senatorii din comisiile de muncă și buget au clarificat că este o modificare tehnică și nu o supraimpozitare a pensiilor românilor din diaspora.

„Ministerul de Finanțe PNL introduce o nouă taxă din 2024: o taxă pe pensiile româniilor care se întorc în țară din diaspora. Taxa a fost introdusă prin amenament la ordonanța trenuleț care se discută acum în ședința comună a comisiilor de muncă și buget din Senat.

«Românii ajunși acum la pensie au plecat să muncească în alte țări de nevoie, nu de bucurie și este cinic ca statul român să îi pedepsească dacă acum aleg să se întoarcă acasă să își vadă nepoții crescând. Cum sa iei din pensiile muncite, contributive, ca sa finanțezi măriri de pensii speciale? USR se opune ferm suprataxării pensiei câștigate de diaspora și am depus deja legi pentru sprijinul acestora privind prelungirea termenelor de completare a vechimii, pentru eliminarea absurdități de a merge la fiecare 6 luni la ambasade să declare că nu au murit și calculul corect», spune deputata USR Oana Țoiu”, arată comunicatul inițial transmis de reprezentanții USR.

Ulterior, la scurt timp, ei au transmis: „au clarificat în comisie că este o modificare tehnică și nu o supraimpozitare a pensiilor românilor din diaspora”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri