Video Cum arată cel mai nou aeroport din România. Este al treilea cel mai mare din țară și se deschide pe 15 iunie

Data actualizării: Data publicării:
aeroport brasov
Aeroportul Internațional din Brașov este cel mai modern din țară și se pregătește să lanseze primele curse în câteva zile. Foto: captură video Digi24

România are un nou aeroport. Este cel mai modern din țară și se pregătește să lanseze primele curse în câteva zile. Curioșii au ocazia să vadă, înainte să decoleze primele avioane, cum arată aerogara de 140 de milioane de euro de la Brașov. Aeroportul va fi deschis oficial pentru zboruri pe 15 iunie cu o cursă simbolică București - Brașov. Momentan, vor fi operaționale doar zboruri către destinații străine.

Aeroportul Brașov și-a deschis porțile înainte de a deveni operațional, dar i-a impresionat pe oameni. 15 iunie este ziua inaugurării oficiale cu zboruri programate, iar TAROM va opera un zbor simbolic de la București la Brașov. 

Valentina Vasile, jurnalist Digi24: Aeroportul Internațional Brașov este primul aeroport nou construit în ultimii 50 de ani. Investiția totală a fost de aproape 140 de milioane de euro. Momentan, vor fi operate doar curse internaționale, urmând ca, după 15 iunie, reprezentanții aeroportului sa poarte discuții cu companiile de zbor pentru a atrage și curse interne. 

Alexandru Anghel, director Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov: „Terminalul a fost făcut să poată acomoda 1 - 1,2 milioane de pasageri pe an”. 

Vizitatorii au asistat și la un show aviatic, iar cei mici au fost atrași de aparatele de zbor expuse. 

Adrian-Ioan Veştea, presedinte Consiliul Județean Brașov: „Are ultimele tehnologii în domeniu, atât în ceea ce privește dirijarea traficului aerian, suntem lideri pe Europa de Est. Este un aeroport inovativ, care era necesar județului Brasov”.

Aeroportul Brașov are 10 ghișee de check-in, o pistă de 2.800 de metri și un turn virtual de control al zborurilor. Terminalul aeroportului de la Brașov este al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri