Netanyahu spune că Israelul „nu va plăti niciun preț” pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Data publicării:
benjamin netanyahu
Benjamin Netanyahu spune că „există multă presiune asupra Israelului din țară și din străinătate pentru a opri războiul”. FOTO: Profimedia Images

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, și ministrul de Finanțe, Bezalel Smotrich, au declarat marți că Israelul nu va plăti niciun preț pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza, transmite Reuters.

Întrebat despre cei 134 de ostatici care rămân în Gaza, Smotrich a declarat pentru Kan Radio că întoarcerea lor este „foarte importantă”, dar că nu pot fi eliberați „cu orice preț”.

El a spus că modalitatea de a-i elibera constă în intensificarea presiunii militare asupra Fâșiei Gaza și înfrângerea Hamas.

Remarcile sale au atras critici din partea liderului opoziției Yair Lapid și a ministrului Benny Gantz și a înfuriat unele familii ale ostaticilor.

Dar, la scurt timp după interviu, biroul premierului Benjamin Netanyahu a publicat o declarație care reflectă poziția lui Smotrich.

„Există multă presiune asupra Israelului din țară și din străinătate pentru a opri războiul înainte de a ne atinge toate obiectivele, inclusiv un acord de eliberare a ostaticilor cu orice preț. Nu suntem dispuși să plătim niciun preț, cu siguranță nu costul delirant pe care Hamas îl cere de la noi, ceea ce ar însemna înfrângerea statului Israel”, a spus Netanyahu. 

Remarcile au venit în timp ce Statele Unite intenționează să-și trimită emisarul pentru Orientul Mijlociu în regiune pentru continuarea discuțiilor dintre SUA, Egipt, Israel și Qatar, care încearcă să medieze încetarea focului și eliberarea ostaticilor.

Israelul a declarat că 1.200 de persoane au fost ucise și alte 253 au fost răpite în Gaza în timpul atacului condus de Hamas pe 7 octombrie asupra orașelor sale. De atunci, ofensiva aeriană, terestră și maritimă a Israelului a ucis aproape 29.000 de palestinieni și a distrus o mare parte din enclavă, potrivit autorităților palestiniene.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri