Un polonez a fost arestat pentru spionaj pentru ruși, în cadrul unui complot pentru asasinarea lui Zelenski

Data publicării:
aeroportul Rzeszow-Jasionka
Aeroportul Rzeszow-Jasionka din Polonia. Foto: Profimedia

Poliția din Polonia a arestat un bărbat acuzat că era gata să spioneze pentru serviciile secrete militare ale Rusiei, în cadrul unui presupus complot de asasinare a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, au declarat joi procurorii polonezi.

Parchetul General al Poloniei a precizat că bărbatul, identificat drept Pawel K., a fost acuzat că era pregătit să transmită agenților ruși informații de securitatea aeroportuară și că a fost arestat în Polonia miercuri.

Bărbatul încerca să contacteze rușii implicați direct în războiul din Ucraina și urma să transmită informații detaliate despre aeroportul Rzeszow-Jasionka din apropiere de granița cu Ucraina, care este poarta de intrare pentru ajutorul militar și umanitar internațional pentru Ucraina. Aeroportul este sub controlul trupelor americane.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la opt ani de închisoare, se arată în comunicatul Parchetului.

Arestarea este rezultatul cooperării strânse cu procurorii și serviciile de securitate din Ucraina, care au furnizat informații și dovezi cruciale, mai spun procurorii.

Polonia, membră a Uniunii Europene, este susținător ferm al Ucrainei și al lui Zelenski, în lupta împotriva invaziei ruse.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri