VIDEO 10.000 de muncitori ilegali au fost expulzaţi de armată dintr-o mină de aur clandestină din Venezuela

Data publicării:
Copii care lucrează într-o mină de aur din Venezuela.
Copii care lucrează într-o mină de aur din Venezuela. Foto: Profimedia

Aproximativ 10.000 de muncitori ilegali au fost expulzaţi marţi de armată dintr-o zonă din jurul minei de aur clandestine care s-a prăbuşit în februarie, făcând cel puţin 16 morţi în sudul Venezuelei.

Mina La Bulla Loca a fost „închisă şi evacuată pentru încălcarea ordinii teritoriale legale a rezervaţiilor forestiere din statul Bolivar (sud), după ce au fost expulzaţi peste 10.000 de mineri ilegali care au încălcat legea”, a declarat generalul Domingo Hernandez Larez, şeful comandamentului operaţional strategic, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a distribuit o înregistrare video care arată cratere uriaşe lăsate de exploatarea ilegală a aurului, precum şi zeci de copaci tăiaţi.

Evacuarea minei, accesibilă doar printr-un râu, a început după tragedia din februarie, care a făcut 16 morţi potrivit bilanţului oficial. Locuitorii afirmă că au murit mai mulţi oameni.

În ultimul an, alţi 14.000 de mineri au fost alungaţi din Parcul Naţional Pecan, cel mai mare din Venezuela cu 320.000 de hectare, situat în statul vecin Amazonas, unde suprafeţe mari au fost devastate de exploatarea minieră.

În regiunea Bolivar şi Amazonia se află importante rezerve de aur, diamante, fier, bauxită şi cuarţ. Minele sunt exploatate acolo de către stat, iar multe altele de către grupuri ilegale.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri