Exclusiv Grindeanu, despre angajații CFR: Cât timp nivelul de salarizare e foarte jos, scade și calitatea umană

Data publicării:
Tren CFR în mers
Tren CFR: Facebook / CFR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că salariile personalului CFR sunt foarte mici, motiv pentru care „scade și calitatea umană”. „E un cerc vicios și undeva trebuie rupt”, a declarat acesta, la Interviurile Digi24.ro

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Pentru mine a fost surprinzător că acea locomotivă implicată în accidentul de la Galați a ieșit din revizia tehnică în acea dimineață din depoul Ploiești. Pe incidentul de la Videle a fost o eroare umană, nu s-a stat la culoarea roșie a semaforului. Poți să ai cele mai noi trenuri și performante sisteme, daca e o eroare umană.

Va trebui să se păstreze acest ritm de investiții în zona feroviară, pentru că altfel sunt inevitabile aceste lucruri.

Eu îmi doresc să intre în vigoare Statutul Feroviarilor. Ar fi trebuit să intre în vigoare din 2019. Legat de școala pe care o fac lucrătorii, sunt lucruri pe care vor trebui să le îmbunătățească cei de la CFR, pentru că sunt semne că sunt din ce în ce mai permisivi pentru că salariile, atâta timp cât nu se aplică Statutul Feroviarilor, sunt foarte mici.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Ce înseamnă Statutul Feroviarilor și la cât ar trebui să crească salariile?

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor Eu vă spun că dacă cerem responsabilitate, atâta timp cât ții nivelul de salarizare foarte jos, sigur că scade și calitatea umană, dacă îmi permiteți să spun asta.

Tot ceea ce înseamnă aceste școli și aceste standarde pe care trebuie să le atingă, încep să vină din ce în ce mai jos, neavând oameni care își doresc să intre într-un sistem prost plătit. E un cerc vicios și undeva trebuie rupt.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri