Artă în spaţii neconvenţionale. Teatrul de Artă din Bucureşti dă spectacole într-un fost grajd

Data publicării:
62605 436689693112339 933578336 n

Echipa condusă de George Constantinescu a vrut să pună în scenă piese de calitate şi să facă artă după propriile reguli. Aşa s-a născut Teatrul de Artă Bucureşti, care acum are producţii proprii şi susţine câte patru spectacole pe săptămână. Artiştii au pornit însă de la zero.

„A fost în primul rând nevoie de deratizare, acest loc având oricum o istorie cel puţin ciudată. A fost pe rând grajd, fabrică, depozit de alimente. Am învăţat să sudez, să tai cu flexul şi pot să spun că e primul teatru din România handmade sută la sută”, spuzne cu mândrie George Constantinescu.

                                                                                                                                                                     Foto: Facebook

Astfel, artiştii au reuşit în urmă cu un an să transforme spaţiul într-o sală de spectacole cu 75 de locuri, construită chiar de mâna lor. Iar lumea vine cu plăcere să vadă reprezentaţiile.

Teatrul a intrat deja în cea de-a doua sa stagiune, cu piesa „Voyeur”, o adaptare după romanul „Păpuşarul”, de Gardner McKay. Spectacolul, în regia lui Claudiu Istodor, este un thriller psihologic, în care cei doi actori, Alexandra Ioniţă şi Tudor Istodor, spun povestea unui psihopat care hărţuieşte femei.

Pe scena amenajată în vechiul grajd evoluează atât actori amatori cât şi artişti cunoscuţi publicului de teatru, precum Ovidiu Niculescu, Paula Chirilă şi Cătălina Mustaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri