Erotism și desene animate. Comisia de cultură a ajuns la concluzia că nu mai e nevoie de o nouă restricție

Data publicării:
tom-jerry-2

Proiectul prevedea două interdicţii importante. Una dintre acestea viza emisiunile şi filmele cu tentă erotică. Sintagma a dat bătăi de cap senatorilor.

Ce înţelegem prin sexualitate? Să înţelegem că filme clasice, Rita Hayworth în filmele ei clasice, care nu sunt sexuale, dar sunt supererotice din anii 40, vor putea fi numai după miezul nopţii? Mai bine am interzice manelele de prost gust decât filmele bune”, a spus Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat.

„E foarte greu de descris ce înseamnă o imagine cu tentă erotică. O reclamă la ciorapi, că-și trage o doamnă un ciorap poate fi interpretat ca o imagine cu tentă erotică și chiar un zambet ușor pervers poate fi interpretat astfel”, a adăugat Sorin Roşca Stănescu, membru al Comisiei de Cultură din Senat.

Cât priveşte violenţa din unele desene animate, senatorii au înţeles până la urmă, că o nouă restricţie nu-şi mai are rostul.

„Dacă dumneavoastră știți ceva mai violent, mai agitat decât Chip şi Dalle sau decât Donald Duck, ei bine eu îmi doresc ca nepoţica mea să trăiască cu această violenţă, să se bucure de Tom şi Jerry, de Donald Duck, de Cruela şi 101 dalmaţieni”, a completat Georgică Severin.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, le-a explicat parlamentarilor că în acest domeniu, există deja o legislaţie care se aplică.

„Recomandarea europeană e să protejăm lucrurile 24 din 24, iar în Codul Audiovizual la articolele 30-33 aveți fragmentat tot ceea ce aţi prins dumneavoastră, dar pe clasificări corecte, 15 şi 18”, a spus Laura Georgescu, preşedinte CNA.

În 2010, deputatul liberal Cristina Pocora a propus interzicerea desenelor animate care oferă copiilor exemple de agresivitate. În opinia ei, difuzabile sunt doar desene animate cu personaje paşnice, precum Mickey Mouse, Minnie sau Pluto.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri