V. Rebengiuc, despre participarea filmului „Câinele japonez” la San Sebastian: Aplauze cum n-am auzit în viața mea

Data publicării:
victor rebengiuc

În acest film, Victor Rebengiuc preia melancolia personajului Costache, interpretarea sa sugerând faptul că, în ciuda greutăţilor pe care le are un om în vârstă, „momentul în care ai pierdut totul poate deveni cea mai bună ocazie de a o lua de la capăt”.

Bătrânul Costache Moldu şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă, în urma unei inundaţii. Atunci când va fi pus în faţa alegerii de a păstra sau nu pământul care i-a fost dat de către primărie, întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, după foarte mulţi ani, îl va ajuta să ia o decizie.

Actorul a povestit că personajul principal din film nu are o relaţie deosebită cu fiul său, mărturisind că în viaţa sa se întâmplă acelaşi lucru.

Relaţia mea cu fiul meu nu e diferită de cea din film, dar e băiatul meu şi îl iubesc foarte tare”, a spus acesta la Digi24.

Victor Rebengiuc a ajuns, pentru prima dată, la San Sebastian în 1977, cu ocazia premierei filmului "Tănase Scatiu", în regia lui Dan Piţa. După 36 de ani, actorul a vizitat din nou oraşul, de această dată cu filmul "Câinele japonez".

Am avut emoţii la festivalul de la San Sebastian pentru că eu nu văzusem filmul, n-am ştiut cu ce mă prezint. Sala era foarte plină, erau 500 de locuri, filmul a fost urmărit cu atenţie şi la final au izbucnit nişte aplauze extraordinare, cum eu nu am auzit în viaţa mea. Atât de puternice şi care nu se mai terminau şi nu erau români în sală. Erau spectatori veniţi la festival. Am simţit că le-a plăcut filmul”, a povestit actorul în studioul Digi24.

Lucian Pintilie a scris că Victor Rebengiuc, ajuns la vârsta de 80 de ani, este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată în cariera sa: „Dragă Victore, prietene şi mare artist, mai precis cel mai mare actor cu care am lucrat vreodată. Sunt fericit că am trăit în preajma ta şi a Marianei. La mulţi ani!".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri