JURNAL PENTRU COPII. Cum a ajuns actor Vladimir Găitan, deși voia să se facă geolog

Data publicării:
19012013 20gaitan-44609

Vladimir Găitan i-a povestit Mirunei cum a ajuns să se facă actor, deși dorea să devină geolog. Era perioada când pentru a intra la Geologie îți trebuia „dosar bun”, or tatăl său fusese arestat pe motive politice. „În vremea aceea – pe care eu vreau ca generația ta să n-o trăiască – se întâmplau tot felul de lucruri urâte cu oamenii mari”, i-a explicat Mirunei Vladimir Găitan. S-a întâlnit cu un prieten, care era deja student la Teatru, și acesta l-a convins că n-are șanse să reușească la Geologie.

Cele mai multe lucruri Vladimir Găitan spune că le-a învățat de la viață. „Doar întâmplările de zi cu zi te fac să te maturizezi și să înveți ce să faci bine și cum să faci”, spune actorul.

Miruna a remarcat că, deși pare foarte serios, Vladimir Găitan joacă la Comedie. „Comedia se face cu foarte multă seriozitate”, i-a explicat actorul, care a trecut cu bine testul de a-l face pe micul reporter să râdă în mai puțin de zece secunde.

Actorul a mărturisit că și-a privit întotdeauna copiii ca pe niște prieteni. Fiica sa, și ea actriță, i-a fost chiar parteneră într-o piesă. A fost, totuși, împotriva deciziei fiicei lui de a da la Teatru. „Am jucat la debutul fiicei mele, care este şi ea actriţă. Eu am fost împotrivă, pentru că situaţia materială a unui actor nu e foarte bună în România. Până la urmă am cedat, pentru că am zis că trebuie să încerce”, a spus Vladimir Găitan.

Întrebat care sunt cele mai frumoase amintiri ale sale, actorul a mărturisit că sunt legate de Paște și de Crăciun, motiv pentru Vladimir Găitan de a evoca jocurile din copilărie. Vecin fiind cu cetatea de scaun de la Suceava, se juca de-a Ștefan cel Mare prin locurile încărcate de istorie și mister.

Vladimir Găitan are și un sfat pentru copiii care urmăresc interviul acordat Mirunei: „Să rămână copii. Ar fi minunat!”.

Urmăriți în materialul video atașat discuția Mirunei cu actorul Vladimir Găitan. Emisiunea integrală „Jurnal pentru copii” o puteți urmări AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri