Un vin bun îmbogățește masa de Paște

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-01-10h23m40s99
Pentru a simţi cât mai bine aroma preparatelor de pe masa de Paşte, românii trebuie să potrivească vinul la felurile de mâncare, susţin specialiştii.

Cu brânzeturile proaspete şi verdeţurile, ouăle care încep masa de Paşte putem recomanda un rose şi cu preparatul de bază, preparatul greu, stufatul, borşul de miel şi mai ales mielul la cuptor şi cotletele de berbecuţ la grătar un vin roşu corpolent”, a afirmat Adrian Dinu, somelier.

Totodată, vinurile albe, liniştite, din struguri culeşi toamna trecută, pot fi consumate cu grătare uşoare de carne albă. La sfârşitul mesei de Paşte se poate consuma şi un vin spumant.

Somelierii spun că vinurile italiene sau franţuzeşti trebuie combinate şi cu mâncarea din aceste zone.

Consumatorii sunt dispuşi să investească în vinurile bune. Nu doar licoarea este importantă, ci şi recipientul în care este păstrată.

De la vinul în recipient de cristal până la cel în pungă, drumul nu este foarte lung, spun inventatorii ultimei metode de îmbuteliere. În Australia şi ţările nordice există moda vinului ţinut în cutie sau în pungă de plastic.

Cei care au venit cu această invenţie spun că este mai ecologică şi mult mai practică deoarece sticla de vin, odată deschisă, trebuie să fie consumată. Ori, dacă este păstrat în pungă poate fi consumat în mai multe zile.

Cele mai multe vinuri de pe piaţă conţin sulfiţi, dar asta nu trebuie să sperie consumatorii. Specialiştii spun că sulfiţii au rol antiseptic şi împiedică refermentarea accidentală din cauza căldurii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri