Câștigătoarea Eurovision 2018: Mă respect, indiferent de ce măsuri am

Data actualizării: Data publicării:
Eurovision Song Contest 2018 - Final
Foto: Guliver/Getty Images

Câştigătoarea trofeului Eurovision 2018, Netta Barzilai, a declarat sâmbătă noaptea, la conferinţa de presă ce a urmat marii finale pe care a câștigat-o, că aspiraţia sa este să fie ea însăşi, dincolo de orice standarde, transmite corespondentul Agerpres.

Eurovision Song Contest 2018 - Final
Foto: Guliver/Getty Images

„Nu a trebuit niciodată să transmit un mesaj anume. A trebuit doar să fiu eu însămi. Mă respect indiferent de ce măsuri am, de cum îmi stă părul, de cum e vocea mea. Nu mă înscriu în standarde, trebuie pur şi simplu să fiu eu, să mă ascult pe mine, cum vreau să creez muzică”, a spus ea.

Netta, care aduce trofeul Eurovision în Israel pentru a patra oară, cu piesa „Toy”, a vorbit despre selecţia naţională din ţara sa, care, a subliniat ea, durează şase luni şi se aseamănă unui reality show. Scopul participării la selecţie, a mărturisit ea, a fost diferit, la început. „Am participat pentru a primi invitaţii de a cânta în diverse show-uri, eram o artistă la început, care se chinuia. Nu m-am aşteptat să câştig, eram prea avangardistă”, a mărturisit aceasta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Totuşi, după ce a câştigat, artista a realizat care este misiunea sa. „La început a fost greu, dar când am câştigat am realizat că pot face un lucru foarte special pentru mulţi oameni. Dacă Netta mică m-ar fi văzut pe mine în prime time, acea micuţă ar fi fost mai puţin nefericită, pentru că ar fi avut un alt exemplu, o opţiune. De aceea fac ceea ce fac în această formă şi sunt foarte fericită”, a mai spus ea.

De asemenea, artista israeliană a spus că a purtat, în timpul show-ului, un inel care i-a dat încredere şi care a aparţinut bunicii sale care a murit şi care i-a fost oferit de bunicul său, înainte de plecarea la Eurovision 2018. „Ar fi trebuit să îl primesc la nunta mea”, a mărturisit ea.

Publicul şi juriul care au votat-o în finala Eurovision de la Lisabona „au ales ceva diferit, ceva evoluat, ceva din 2018”, a apreciat ea. „Sunt mândră şi onorată să fac asta şi sunt mândră şi onorată să aduc acest eveniment magic în Israel”, a mai mărturisit artista.

Ea le-a promis celor interesaţi să trăiască experienţa Eurovision 2019 că „nimic nu se compară cu o petrecere israeliană”.

Citiți și:  De ce participă Israelul la Eurovision?

Israel a cumulat 529 de puncte în urma finalei Eurovision de sâmbătă noaptea, pe locul al doilea şi al treilea clasându-se Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte. 

România a acordat punctaj maxim, la votul juriului, Austriei.

Netta Barzilai era deja una dintre marile favorite ale Eurovisionului, ediția 2018. În piesa „Toy”, foarte antrenantă și ritmată, în care scoate sunete și face gesturi ce evocă un cocoș, ea vorbeşte despre condiţia femeii astăzi. Supraponderală și cu o coafură în stil japonez ce probabil va lansa un nou trend în modă, Netta uimește prin vivacitate și mimica expresivă. După ce comentatoarea Eurovisionului pentru TVR a citat din versurile israeliencei Netta, „Sunt o fiinţă splendidă”, colegul ei a ţinut să specifice: „Faţă de kilogramele în plus...”

Ce spun versurile Nettei

„Uită-te la mine/ Sunt o ființă frumoasă / Nu-mi pasă de teoriile voastre moderne/ Veniți încoa', băieți, prea mult zgomot, vă învăț eu (sunete onomatopeice imitând cocoșul) / Hei, cred că ați uitat care-s regulile jocului/ Ursulețul meu fuge/ Păpușa Barbie are ceva de spus, hei, hei, hei / În ceea ce mă privește, „Simon spune” lasă-mă-n pace/ Îmi iau căsuța Pikachu / Ești prost ca smartphonul tău”.

„Bat clopote de nuntă/ Bărbații își zornăie banii/ Nu-mi pasă”, „Nu te juca cu mine, băiete/ Nu sunt jucăria ta”.
 
Cine este Netta
Netta Barzilai s-a născut la 22 ianuarie 1993, în Hod HaSharon, unde încă locuiește. Când era mică, s-a mutat cu familia în Nigeria, unde a trăit patru ani și apoi s-a întors în Israel. A făcut armata (în Israel e obligatorie și pentru femei) în orchestra marinei israeliene. Anul trecut a câștigat un concurs televizat de talente din Israel.
 
Înainte de a intra în concurs, sâmbătă seară, la Lisabona, Netta a fost sunată chiar de președintele Israelului, care a încurajat-o, i-a urat succes și i-a spus că el i-ar da punctaj maxim. 

După victoria ei, a fost sunată și de ministrul culturii, Miri Regev. La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu a lăudat-o pe conturile de pe rețelele de socializare, apoi a sunat-o și i-a spus că a fost minunată, că a încântat lumea și că este cel mai bun ambasador al Israelului.

Canalul de YouTube al Eurovision a anunțat că melodia Nettei a devenit cel mai vizionat clip din istorie, cu peste 25 de milioane de accesări în două luni. 
 
Nu sunt unanime însă părerile apreciative. Câștigătorul Eurovision de anul trecut, portughezul Salvador Sobral, a spus că melodia i se pare „oribilă”.
 
Familia i-a stat alături Nettei în timpul spectacolului, purtând tricouri pe care era imprimată imaginea cântăreței și sloganul "Yes chi-ken!", un joc de cuvinte între mesajul transmis de cântecul Nettei și sloganul cu care Barack Obama câștiga alegerile în 2008. (Fonetic, mesajul înseamnă, Da, ea poate; Grafic, înseamnă Da, puiule, cu o nuanță de Da, lașule

Este pentru a patra oară când Israelul câștigă Eurovisionul. A mai făcut-o doi ani la rând, în 1978 și 1979, apoi în 1998, cu Dana International, o artistă transgender (s-a născut băiat, iar la 13 ani a decis că e fată), al cărei bunic era evreu născut în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita