Video Ploaie și polei în București. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Data actualizării: Data publicării:
Ploaie și polei în București. Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo. FOTO: INQUAM PHOTOS - OCtav Ganea

Vremea rea își face simțită prezența miercuri în Capitală și în alte regiuni, în special din sudul țării, unde cele mai mari probleme le pune poleiul și vântul puternic.

ACTUALIZARE . Meteorologii au emis o nouă prognoză pentru București, valabilă până la ora 15.00.

Vremea va fi închisă, iar mai ales spre seară va ploua, la început slab și vor fi condiții de polei, apoi moderat cantitativ.

Se vor acumula cantități de apă, în general, de 10...14 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, însă din a doua parte a intervalului temperatura va crește, astfel că minima nopții va fi de 2...3 grade.

Mâine, vremea se va menține închisă și se va încălzi. Temporar va ploua, mai ales seara și noaptea, și se vor acumula cantități de apă în medie de 10...12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Va mai ploua până vineri după-amiază, iar ântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30...35 km/h.

Temperatura maximă va fi de 9...10 grade.

ACTUALIZARE. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă de miercuri de la ora 6:00 până miercuri la ora 18:00:

„Vremea se va menține închisă și rece. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad”.

ACTUALIZARE 21:00  Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, valabilă de marți seara, de la 21:00 până miercuri dimineață, ora 8:00: „Vremea va fi închisă. La ora 21:00 grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 8 și 12 cm, iar în orele următoare va continua să ningă, dar ninsoarea va slăbi treptat în intensitate, iar până în a doua parte a nopții când acesta va înceta se vor mai depune în medie, 3- 5 cm. Spre dimineață, grosimea totală a stratului de zăpadă va fi în general de 12-15 cm. Vântul va fi slab. Temperatura minimă va fi de -1...0 grade”.


Știrea inițială:

Până miercuri este în vigoare o informare meteo de polei, ninsori și intensificări ale vântului.

Miercuri, ploile se vor extinde dinspre sud-vest și vor cuprinde treptat toate regiunile. Însă în Moldova și estul Transilvaniei, unde va fi și cel mai frig, sunt anunțate precipitații mixte. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar în masivele sudice, vor fi rafale de 100 km/h. Doar prin nord-est va fi soare, iar temperaturile vor urcă până la 12 grade.

În Capitală, la noapte temporar va ninge, apoi spre dimineața vor fi precipitații mixte. Miercuri, vremea se va menține închisă, spre seară va ploua, iar maxima se va opri la 1 grad. Însă, miercuri vom vorbi și despre inversiune termică în București, pentru că noaptea va fi mai cald decât pe parcursul zilei.

De la iarnă, la primăvară

În zilele următoare trecem de la iarnă la primăvară în sud-estul țării, unde  o masă de aer cald va aduce temperaturi ridicate, de până la 15 grade Celsius. Dar vor fi și  ploi, în special în sud, est și centru, zone în care vântul va continuă să sufle cu putere.

La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei și doar pe crește va mai ninge și se va depunde un nou strat de zăpadă.

În București, temperaturile vor continua să crească până joi la prânz. Atunci când vor fi 11 grade. Vremea se va menține caldă până la finalul săptămânii, dar cerul va fi mai mult noros și  va plouă în fiecare zi.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri