Prognoza meteo pentru miercuri, 15 mai. Cod galben de ploi cu tunete și fulgere în 7 județe

Data actualizării: Data publicării:
ploaie aversa oameni - GettyImages - 20 august 15

Şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării sunt, miercuri, sub atenţionare cod galben, până la ora 10.00, iar pentru toate zonele ţării este în vigoare o informare de vreme instabilă. Vor fi ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Ploile vor continua pe suprafeţe extinse din nord-vestul, centrul şi sudul ţării. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Ploile abundente vor duce la un risc ridicat de inundaţii. În restul ţării, fenomenele vor apărea doar local. Maximele vor trece de 20 de grade în sud şi în est.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Conform informării meteo în vigoare, vremea instabilă va dura până aproape de finalul săptămânii. Aversele cu tunete, fulgere şi vânt vor fi intense în toată ţara, cu excepţia regiunilor vestice şi a Dobrogei până sâmbătă.

După aceea, se vor muta în nordul, estul şi centrul ţării. În rest, vor apărea doar local. Izolat se vor mai aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindină. Temperaturile cele mai ridicate vor fi în sudul ţării.

Prognoza meteo pentru 15 mai, în București

În Bucureşti va ploua în special după-amiază şi la noapte. Aversele vor fi însoţite şi de fenomene electrice şi vânt.

Temperaturile vor creşte până la 23...24 de grade, iar presiunea aerului se va menţine sub valorile confortabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri