Editorial PSD = Covid 2020

Data publicării:
Rares Bogdan
Rares Bogdan
Europarlamentar și primvicepreședinte PNL
Agora Digi este un proiect editorial al Digi24.ro, o platformă unde sunt invitați să contribuie cu opinii, idei și comentarii cei mai importanți lideri politici, lideri de opinie, personalități marcante ale vieții publice. Rareș Bogdan este europarlamentar și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.
consiliul national pnl rares bogdan inquam octav ganea 20190808175456_OGN_2980-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Enunțul de mai sus mi-a fost trimis de un român, Ciprian Z. „PSD = Covid 2020 al politicii românești; tot ce atinge, distruge”. Simplu, tăios ca un bisturiu.

De cele mai multe ori, pentru a pune diagnostice fără dubiu pentru fenomene care ne tulbură existența, trebuie să stai de vorbă cu cetățenii. Ca politician, cauți explicații complicate și soluții vaste pentru problemele care-i frământă, și exact atunci când vrei să știi ce leac trebuie să administrezi sistemului infestat de incompetență și hoție, vine câte-un om bun și pune farul direct pe el. Prin urmare dacă ai un virus în politică, unul periculos, rezistent, înșelător, contagios deoarece atacă organisme fără imunitate, iar din astea sunt multe, trebuie să te comporți ca un epidemiolog.

Pentru pandemia pesedistă, echivalentul măștilor este întoarcerea capului în altă parte. Acoperirea urechilor. Dezinfectarea prin informare. Orice vine din gura liderilor PSD în această perioadă trebuie tratat cu certitudinea că este o minciună. Chiar și la auzul unor enunțuri aparent benigne. Dacă Ciolacu spune „mâine e vineri”, trebuie să vă uitați în calendar. Dacă spune „sediul nostru e pe Kiseleff”, mergeți într-o plimbare până acolo! Iar dacă spune „avem un program economic”, duceți rapid mâna la buzunar!

Suntem cu toții conectați la internet, deci de câte ori slobozesc băieții ăștia o propoziție, mergeți pe motoarele de căutare. Mai ales când e din sfera economică. Căutați așa: „erorile guvernării Văcăroiu”, „erorile guvernării Năstase”, „erorile guvernării Ponta”, „erorile guvernării Dăncilă”. Dar și „erorile guvernării Tăriceanu”. Puteți înlocui „erorile” cu „promisiunile”, „nerealizările”, „minciunile”, „corupția”...

Veți descoperi, firește, și materiale bine ambalate, coafate. Dar și analize independente, ale unor specialiști, în care veți găsi demontată promisiune cu promisiune, cu demascarea costului enorm al unei decizii care a dat cu o mână și a luat cu zece. Iar la final, după ce veți citi cum arată dezastrul lăsat de guvernele PSD (asta dacă ați uitat, cumva), vă veți întreba de ce au fost votați.

Explicația este simplă. Au guvernat mereu după ce forțele de dreapta au încercat să repare nenorocirile lor. Dar s-au lovit de legi atât de proaste și de întortocheate, de găuri atât de adânci în visterie, încât a fost nevoie de un timp mult mai mare pentru a corecta un sistem putred.

E mai simplu să strici, dar infinit mai greu să repari. Iar exact când forțele dreptei au găsit soluția, pesediștii au ieșit public și au afirmat „ăștia nu se pricep”. Semn că direcția guvernării era bună.

Da, dreapta nu se pricepe să distrugă pentru beneficii electorale, și merge adesea pe soluții de criză, pentru a da organismului românesc șansa unei vindecări rapide. Vă aduceți aminte de acea rostire din anii de după revoluție, „tăiem coada câinelui dintr-o dată?” Cred că a spus-o Radu Câmpeanu...

Exact asta trebuie făcut cu PSD, pentru a nu mai infecta mințile insuficient informate. Trebuie redus la tăcere. Exact ca PNȚCD – să-mi fie scuzată alăturarea. PSD trebuie scos din Parlament pe calea votului. Probabil nu se va întâmpla acum. Dar el trebuie împuținat cu fiecare scrutin, exact pe tendința din mai 2019, la europarlamentare.

Însă nu avem prea mult timp. Dacă nu e combătut eficient, virusul își face culcuș în văgăuni și crește.

Democrația este un joc al numerelor. Exprimă voința poporului, dar această voința trebuie exprimată în cunoștință de cauză. Oameni buni, informația este putere! De fiecare dată când auziți din gura liderilor PSD „afară plouă”, uitați-vă pe geam!

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita