A început anul universitar. Peste 70.000 de tineri vor studia la universităţile din Cluj

Data publicării:
IOAN AUREL POP

Babeş-Bolyai, universitatea din România care anul trecut a avut cel mai mare număr de studenţi, şi-a deschis din nou porţile. Cele mai mari emoţii le-au avut, bineînţeles, cei care au început anul I.

"Puţin stresant, pentru că nu cunosc aproape deloc locul, dar sunt entuziasmat că e foarte multă lume nouă. Un nou început, noi oportunităţi", a spus unul dintre studenţi.

"Am auzit că e o facultate bună de la o profesoară de informatică de la mine şi nu-mi plăcea Bucureştiul, cam atât. (De unde eşti?) Focşani, Vrancea", a afirmat altul.

Anul acesta, 10.868 de studenţi de anul I vor începe cursurile la Universitatea Babeş-Bolyai, cu 1.300 mai mulţi decât anul trecut.

"15.500 de studenţi în anul I la nivel licenţă, masterat şi doctorat, cu 10% mai mult decât anul trecut. Asta înseamnă cantitate şi o să spuneţi că nu e foarte bine. Dar din punct de vedere calitativ, această universitate a reuşit câteva perfomanţe. În Best Global Universities, cel puţin la specialitatea matematică, am fost nu demult pe locul 81 în lume", a precizat Ioan Aurel Pop, rectorul UBB.

Un număr mare de studenţi se înregistrează şi la Universitatea Tehnică, unde sunt aşteptaţi în total peste 15.000 de tineri. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară vor studia aproximativ 6.000 de studenţi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie, 6.500, iar la Universitatea de Arte şi Design, aproximativ 900.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri