BRĂILA. Siguranţa rutieră, pe mâna poliţiştilor locali

Data publicării:
politisti corupti braila-2

După ce Poliția Rutieră din Brăila a rămas fără agenți în urma arestărilor pe bandă rulantă, autoritățile locale au dispus acoperirea deficiului de la circulație cu 25 de polițiști locali.

Subiectul a fost discutat și în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Brăila, unde primarul a spus că cel puțin teoretic are cine să supravegheze siguranța în trafic.

Laurențiu Chiru - consilier local municipal: "În urma situației create la nivelul poliției rutiere, mă gândesc dacă ar trebui să suplimentăm sau nu locurile la poliția rutieră, la cea locală, sau municipiu".

Aurel Simionescu - primarul municipiului Brăila: "În legătură cu Poliția Rutieră am discutat de atunci cu domnul Jipa să aibă o colaborare mai strânsă cu colegii de la Poliția Națională, cum spunem noi. N-am avut până acum niște sesizări deosebite că situația creată de la Poliția Rutieră s-ar fi repercutat în mod deosebit, dar sigur, totul este bine până se întâmplă ceva".

Traian Jipa - șeful Poliției Locale Brăila: "În activitatea pe linie de circulație, Poliția Rutieră a Poliției Locale Brăila va asigura cu un număr de 25 fluidizarea traficului în municipiul Brăila".

Lucrători de la Ordine Publică şi de la Serviciul Rutier al IPJ Brăila au ajuns în atenţia Direcției Generale Anticorupție pentru că ar fi luat mită de la șoferi.

Pe 11 mai, 22 de agenţi au fost luaţi de dubele Jandarmeriei şi duşi la Bucureşti pentru audieri.

Dintre aceștia, 11 poliţişti au fost arestaţi, cinci dintre ei sunt cercetaţi în spatele gratiilor, iar ceilalţi şaae, printre care şi nepotul fostului şef al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, sunt în arest la domiciliu.

Alţi 10 agenţi, dar şi un şofer care i-ar fi dat mită unui angajat al Poliţiei Judeţene sunt cercetaţi sub control judiciar.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri