Descentralizarea, dezbătută la Iași după adoptarea legii

Data publicării:
conferinta descentralizare doru tompea

Avantajele și riscurile pe care le prezintă descentralizarea au fost principalele teme ale dezbaterii la care au fost invitați peste 200 de parlamentari și oameni de afaceri din toată regiunea de Nord-Est.

„Ne interesează şi pe noi şi catedra de politologie ca legea descentralizării să aibă efecte pozitive asupra vieţii de zi cu zi a cetăţeanului,” a spus deputat Petru Movilă, organizator al evenimentului.

„Legea descentralizării a fost şi este o lege care se dispută de multă vreme între cei care o vor şi cei care nu o vor. Cum spuneam şi altă dată descentralizarea trebuie privită nu ca un scop în sine ci ca o necesitate de apropiere între cei care decid şi cetăţenii municipiului Iaşi,” a explicat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Deși legea care privește descentralizarea administrativă în România a fost adoptată încă de luna trecută de Guvern prin asumarea răspunderii, toate beneficiile procesului de descentralizare dar şi efectele sale negative sunt descoperite abia după aplicarea legii, sunt de părere parlamentarii.

„Prima dată suntem tentaţi să criticăm. Este o lege perfectibilă dar nimeni nu a spus până acum, poate doar premierul Ponta că după ce această lege va intra în vigoare se vor evalua efectele şi dacă de exemplu nu e bine că s-a deconcentrat Direcţia de Agricultură la Iaşi şi se constată din alte judeţe lucru acesta nu a mers foarte bine se poate rectifica,” a spus Sorin Iacoban, deputat. 

Organizatorii și-au propus ca evenimentul să fie primul dintr-o serie de manifestări similare ce vor fi organizate la Iași în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri