Centura care scurtează un drum naţional

Data publicării:
centura 191113

Început în luna iulie a acestui an, drumul care ocoleşte Săcuieniului este la un stadiu avansat de execuţie. Muncitorii nivelează pământul şi urmează să fie demarate lucrările pentru asfaltare.

Realizarea şoselei ocolitoare a oraşului Săcuieni costă 32 de milioane de lei, la care se mai adaugă Peste 20 de milioane de lei valoarea proiectului şi a documentaţiei aferente. 85% din bani provin din fonduri europene. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut pentru luna martie 2015.

Cum drumul ocolitor va fi construit direct peste dealurile din zonă, distanţa dintre Oradea şi Satu Mare va fi scurtată cu aproape 8 kilometri. Centura va avea 14 podeţe, patru sensuri giratorii şi un pasaj peste calea ferată. Acesta din urmă va avea 60 de metri lungime, iar construcţia lui va demara în acest an.

După reşedinţa de judeţ, Săcueniul va fi primul oraş bihorean care va avea şosea ocolitoare. Pentru centura Aleşdului, procedurile de licitaţie sunt în derulare, iar drumul de ocolire a oraşului Ştei se află deja în faza de licitaţie pentru execuţia propriu-zisă.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri