Gelato Amarena, desertul ideal pentru orice anotimp

Data publicării:
gelato amarena

Chiar dacă în ultimele zile temperaturile au fost mai degrabã obișnuite pentru lunile de toamn ori chiar de iarnă, o gelaterie este locul unde puteți poposi oricând. Mai ales pentru a gusta Gelato Amarena, un produs delicios, asemănător înghețatei. Cu ajutorul a doar câteva ingrediente, este ușor de preparat și e gata în cel mult 20 de minute.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Originar din Italia, Gelato Amarena se prepară după o rețetă veche de mai bine de trei secole. Pe cât de veche e modalitatea de preparare, pe atât e de simplă.

Aveți nevoie de lapte, frișcă cu 35% grăsime, zahăr, sirop de vișine și vișine curățate de sâmburi. Laptele de 3,5% grăsime este adus din Italia și este pasteurizat printr-un procedeu special în cadrul gelateriei. Alături de frișcă, grăsime și zahăr, acesta se amestecă cu ajutorul unei mașinării speciale, asemănătoare cu un malaxor.

"Aici avem îngredientele pentru Fior de Late, pe care o să le punem în mașinăria respectivă, după care vom aștepta aproximativ 15 minute și apoi scoatem înghețata. Temperatura la care se face înghețata este de - 25 de grade, dar aceasta scade și crește", explică Erik Vasas, gelatier.

Cât timp ingredientele sunt amestecate de mașinãrie, gelatierul își pregãtește vișinele și siropul pe care le amestecã într-un bol ținut la rece.

"Acum o să scoatem Fior di Late cu ajutorul unei palete special concepută pentru asta. O să scoatem aproximativ 1 kilogram și jumătate de înghetață și o să o punem în carabina asta care e făcută din inox. Înainte să scoatem înghețată ținem puțin paleta în interior ca să se răcească."

Gelatierul toarnă apoi vișinele și siropul și amestecă mai puțin de un minut până când compoziția se omogenizează.

"Înghețata care am făcut-o o să o introducem în bancul de servire, unde cu ajutorul unei palete o să servim ori la cornet sau la copetă."

Realizată fără conservanți, Gelato Amarena are termen de valabilitate de doar trei zile.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât costă un gard din plasă, din lemn sau din BCA în 2025. Ce trebuie să știi despre autorizații, materiale...
Digi FM
Soția lui Ilie Năstase, după ce a depus actele de divorț: "Nu vreau să-l denigrez, doar că nu am mai putut să...
Pro FM
Șerban Copoț de la Animal X, despre conflictul cu Laurențiu Duță de la 3 Sud Est: "El ne-a compus muzica, iar...
Film Now
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Bruce Willis. Fiica actorului, Rumer, a rupt tăcerea: „Simt o...
Adevarul
„Există o armă decisivă în conflictul dintre Israel și Iran”. Dezvăluirile unui fost șef român de...
Newsweek
Hultoanele, fructele din copac care îți detoxifică colonul. Sunt sățioase și fac bine la inimă
Digi FM
VIDEO Momentul în care un balon cu aer cald ia foc în aer și se prăbușește: "Oamenii s-au aruncat din el"
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău când stai pe scaun opt ore pe zi. Ce poți face: soluții simple care contează
Digi Animal World
Momentul în care un urs negru urmărește o femeie în vârstă pe o stradă din Connecticut. Imaginile sunt virale
Film Now
Sami, fiica lui Charlie Sheen, adevărul despre operația la nas: „Am fost ironizată pentru că semăn cu tata!”
UTV
Bianca Censori, copia fidelă a lui Kim Kardashian: body nude și cizme de blană în Beverly Hills